Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

... "Alpha 98,9" - νέα 15νθήμερη απεργία ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα 15νθήμερη απεργία στον Alpha 989

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΤΕΡ
Συνεχίζει η Διοίκηση του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 την προκλητική της στάση απέναντι  στους απεργούς τεχνικούς. Παρά τη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας 1646/2012 όπου:
«…Αναγνωρίζει ότι η πρόσληψη απεργοσπαστών από την εναγομένη στον ραδιοφωνικό ενημερωτικό σταθμό της «ALPHA 98,9» κατά τη διάρκεια της απεργιακής κινητοποίησης, που πραγματοποιεί η ενάγουσα από ώρα 6.00 της Τετάρτης 26 Σεπτεμβρίου μέχρι και την 6.00 ώρα της Πέμπτης 11 Οκτωβρίου 2012, είναι παράνομη.
Υποχρεώνει την εναγομένη να παραλείψει την απασχόληση απεργοσπαστών και να συνεχίσει τέτοιες προσλήψεις μέχρι τη λήξη της απεργίας.
Κηρύσσει την απόφαση προσωρινά εκτελεστή κατά την προηγούμενη διάταξή της», δεν επέτρεψαν χθες το βράδυ την είσοδο στις εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού, της συναδέλφου που ήταν εξωδίκως ορισμένη ως βάρδια ασφαλείας.
Μετά και την άρνηση της διοίκησης του ALPHA 98,9 να παραστεί στη διαδικασία Δημοσίου Διαλόγου στον ΟΜΕΔ το Διοικητικό Συμβούλιο προχωρά στην πραγματοποίηση της εξαγγελθείσας: 15ήμερης απεργιακής κινητοποίησης από την ώρα 6.00η της Πέμπτης 11ης Οκτωβρίου 2012 μέχρι  και την 06.00η ώρα της Παρασκευής 26ης Οκτωβρίου 2012, στον ραδιοφωνικό σταθμό «ALPHA 98,9» με αιτήματα:
  1. 1. Την επαναπρόσληψη των συναδέλφων μας οι οποίοι απελύθησαν, επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις μισθού με την υπογραφή ατομικών συμβάσεων κατά παράβαση της ισχύουσας Διαιτητικής Απόφασης 8/23-2-2012 του ΟΜΕΔ με αριθμ. Πρωτ. ΟΜΕΔ: 162, και Πράξη κατάθεσης στο Υπουργείο Εργασίας, 7/28-2-2012  και τρεις εξ αυτών επιπροσθέτως διώκονται λόγω της ιδιότητός τους ως συνδικαλιστικών εκπροσώπων της Ενώσεώς μας στον ραδιοσταθμό ALPHA 98,9.
  2. 2. Την καταβολή των δεδουλευμένων του μηνός Σεπτεμβρίου 2012 στους εργαζόμενους Τεχνικούς (ηχολήπτες και ηλεκτρονικούς) του ραδιοσταθμού.
  3. 3. Να απέχει η διοίκηση του ραδιοσταθμού από κάθε ενέργεια, κατά παράβαση του Νόμου 1264 του 1982, δημιουργίας απεργοσπαστικού μηχανισμού με την χρησιμοποίηση ενοικιαζόμενων- δανειζόμενων ή με όποια άλλη μορφή ατόμων που δεν έχουν προσληφθεί ως ηχολήπτες στον ραδιοσταθμό, κατά την διάρκεια των απεργιακών μας κινητοποιήσεων και παρεμπόδισης αυτών καθώς και της παρεμπόδισης εισόδου στις κτηριακές εγκαταστάσεις του ραδιοσταθμού ALPHA 98,9 όσων εκτελούν χρέη διατιθέμενου προσωπικού ασφαλείας και για την αντιμετώπιση στοιχειωδών αναγκών του κοινωνικού συνόλου.
  4. 4. Την παύση του κλίματος τρομοκρατίας και απειλών για απολύσεις προς τους τεχνικούς του ραδιοσταθμού ALPHA 98.9.
Καλούμε την Διοίκηση του ραδιοσταθμού « ALPHA 98,9» να σταματήσει την τακτική της παραβίασης της ΣΣΕ μας και των τρομοκρατικών πιέσεων στους εργαζόμενους. Επίσης τονίζουμε την ασέβεια και την μη συμμόρφωσή της στο διατακτικό της απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας 1646/2012.
Καλούμε το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και την Πολιτεία να παρέμβουν δραστικά, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο της καθυστέρησης στην καταβολή των δεδουλευμένων από την εργοδοσία και των εκδικητικών απολύσεων που παραβιάζουν κατάφωρα το γράμμα, αλλά και το πνεύμα των αποφάσεων των αρμόδιων φορέων και τέλος ζητάμε την εφαρμογή του Νόμου και τον σεβασμό τύποις και ουσία της Δικαστικής Απόφασης.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου