Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

... ΕΣΗΕΑ - συμπαράσταση στα δικαστήρια για τον Βαξεβάνη ...

*
ΕΣΗΕΑ
***
*
Όλοι αύριο, στις 12 το μεσημέρι, στα δικαστήρια
για να συμπαρασταθούμε στον Κώστα Βαξεβάνη

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται με τον πλέον έντονο τρόπο για τη δικαστική παρέμβαση, με την οποία το δικαίωμα στην ενημέρωση οδηγείται στο Αυτόφωρο και στην ουσία δικάζεται στη συγκεκριμένη περίπτωση στο πρόσωπο του Κώστα Βαξεβάνη.
.
Όταν η Εκτελεστική Εξουσία, κυβερνητικοί παράγοντες αλλά και υπηρεσιακοί λειτουργοί σε τέτοιες κρίσιμες ώρες προκαλούν εξοργίζοντας τους πολίτες με δηλώσεις τους, ότι έχασαν τη «λίστα Λαγκάρντ» ή ότι την ξέχασαν δυόμιση χρόνια στο συρτάρι τους, είναι αδιανόητο ο δημοσιογράφος να μη θεωρεί τότε, ότι οφείλει τουλάχιστον εκείνος να υπηρετήσει το υπέρτατο αγαθό της αλήθειας.
.
Η Δικαιοσύνη θα πρέπει να υποχρεώσει τις αρμόδιες Αρχές να πουν επιτέλους την αλήθεια, ώστε να ενισχυθεί η δημοσιογραφική προσπάθεια, που ανοίγει το δρόμο για να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη, τι συμβαίνει και ποιος φταίει για ένα τόσο κρίσιμο ζήτημα.
.
Αποτελεί επίσης τεράστια πρόκληση για τους πολίτες αυτής της χώρας, οι οποίοι δοκιμάζονται από μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, να παρακολουθούν στην πολιτική και οικονομική σκηνή ένα θέατρο συγκάλυψης, διαφθοράς και παράνομου πλουτισμού για το οποίο κανείς δεν λογοδοτεί.
.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή από την πρώτη στιγμή την υπόθεση και δηλώνει ότι μαζί με τη Διεθνή και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων θα αγωνιστεί και στην περίπτωση αυτή για την ελευθερία του Τύπου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να είναι αύριο στις 12 το μεσημέρι στο χώρο των Δικαστηρίων για να συμπαρασταθούμε στον Κώστα Βαξεβάνη.
.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου