Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

... ΕΡΤ - σχόλιο του ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*
"Ωμή λογοκρισία και πολιτική παρέμβαση"

Σήμερα η διοικούντες της ΕΡΤ, εντεταλμένοι της συγκυβέρνησης, αποφάσισαν  να κόψουν την εκπομπή “Πρωινή Ενημέρωση”  γιατί δεν τους άρεσε ο τρόπος που οι παρουσιαστές της εκπομπής, δημοσιογράφοι  Κ. Αρβανίτης και Μ. Κατσίμη, παρουσίασαν  το θέμα με τα πορίσματα για τους βασανισμούς συλληφθέντων στην Ασφάλεια  που αποκάλυψε ο Guardian. Είναι κοινό μυστικό πως ο τρόπος που παρουσίαζαν οι δύο συνάδελφοι την εκπομπή τους ενοχλούσε εδώ και  καιρό στελέχη τόσο της τωρινής, όσο και της προηγούμενης κυβέρνησης. Η συρρίκνωση της διάρκειας της εκπομπής και η μετάθεση της σε πολύ πρωινή ώρα είναι ενδεικτική της δυσμένειας στην οποία είχαν περιπέσει.

Το ΠΑΜΕ ΤΥΠΟΥ & ΜΜΕ καταδικάζει αυτήν την απαράδεκτη απόφαση ως πράξη ωμής λογοκρισίας και πολιτικής δίωξης.
Αποδεικνύει ότι στις σημερινές συνθήκες κανένα περιθώριο, καμία χαραμάδα, δεν αφήνουν ανοιχτή για ολόπλευρη ενημέρωση των εργαζομένων.
Η “πολυφωνία” και “αντικειμενικότητα” στο όνομα της οποίας ορκίζονται τα αστικά κόμματα και οι μεγαλοδημοσιογράφοι πάνε περίπατο.
Απαιτούμε τώρα να ανακληθεί η απόφαση.
Καλούμε του εργαζόμενους στα ΜΜΕ και ειδικά στην ΕΡΤ  να βγάλουν συμπεράσματα.
Με αλληλεγγύη και ενότητα να αντιμετωπίσουν με αξιοπρέπεια  τις πιέσεις, τους εκβιασμούς και τις αυθαίρετες αποφάσεις που θα πληθύνουν στο άμεσο μέλλον.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                    *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου