Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

... η Alapis, ο Κυριακίδης, οι απλήρωτοι, οι απεργίες ...

*
mediaproject
***
*
Μεταβιβάζει την Espresso ο Π. Κυριακίδης
και χορηγεί φαρμακευτική έδρα στη Ρουμανία!

Επίτιμος καθηγητής Ρουμανίας ο Π. Κυριακίδης με χειροκρότημα υπουργών

Την Τετάρτη οι συνδικαλιστικές ενώσεις των ΜΜΕ πραγματοποιούν διαδήλωση έξω από το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων Πέτρου Κυριακίδη. Στα ΜΜΕ του συγκροτήματος της ΝΕΠ, του εκδότη, συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις γιατί δεν πληρώνονται οι μισθοί. Ο εκδότης όμως ασχολείται με άλλες πια δραστηριότητες. Εκτός Ελλάδος, όπως αποκαλύπτεται. Εντός Ελλάδος προσπαθεί να μεταβιβάσει την Espresso, στα πρότυπα της Ισοτιμίας. Με εταιρεία -φάντασμα δηλαδή που θα αναλάβει την έκδοση της εφημερίδας με το μισό προσωπικό.

Στο media project έφθασαν πληροφορίες πως ο εκδότης της ΝΕΠ, ο Πέτρος Κυριακίδης της Espresso, του Flash, της Athens news, κ.λ.π. προτίθεται να ιδρύσει έδρα φαρμακευτικού κλάδου στο πανεπιστήμιο της Ρουμανίας Τίτου Μαϊορέσκου! Η είδηση ανακοινώθηκε από τον ίδιο τον Πέτρο Κυριακίδη την περασμένη Παρασκευή 12 Οκτωβρίου στην Αθήνα σε μια τελετή στην οποία ο ίδιος αναγορεύθηκε επίτιμος καθηγητής Ιατρικής του ρουμάνικου πανεπιστημίου.

Το "ευτυχές" για τον εκδότη γεγονός συνέβη με την παρουσία δεκάδων δημοσιογράφων, απλήρωτων βεβαίως, από τα Μέσα που κατέχει. Παρών στο γεγονός της αναγόρευσης του και ο αρμόδιος για τα ΜΜΕ υπουργός Σίμος Κεδίκογλου.


Ναι, ο υπουργός που δήλωσε στη Βουλή πως το κράτος δεν εισπράττει χρήματα για τις συχνότητες επειδή φοβάται πως θα γίνουν απολύσεις. Για τους απλήρωτους του Π. Κυριακίδη προφανώς δεν έκανε καμία δήλωση. Είναι και οι σχέσεις που είχαν πριν τις εκλογές μιας και το εργοστάσιο της Alapis βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια του νυν υπουργού.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες στην εν λόγω εκδήλωση συντονιστής παρουσιαστής ήταν ο διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού Flash. Και εκεί απεργούν γιατί δεν πληρώνονται. Μετείχε πλήθος δημοσιογράφων, ο εκτελών χρέη διευθυντή στην Espresso, Β.Ιωάννου, η Ματίνα Ρέτσα του Flash-ΕΡΤ αλλά και πολιτικοί. Εκτός του Σ. Κεδίκογλου όπως η Έ. Κουντουρά, ο Α. Λοβέρδος, ο Α. Γεωργιάδης, κ.ά. Και φυσικά πλήθος εκπροσώπων της εκκλησίας αφού οι σχέσεις του Π. Κυριακίδη με την εκκλησία είναι γνωστές.

Ο Πέτρος Κυριακίδης που για τους γνώστες της υπόθεσης Λαυρεντιάδη-Κυριακίδη, ήταν (είναι;) ο προσωπικός θεραπευτής του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ανακοινώνοντας την ίδρυση πανεπιστημιακής έδρας φαρμακευτικής στο ρουμάνικο πανεπιστήμιο, είπε πως θα συνεργαστεί με τον Ρώσο νομπελίστα Ζόρες Ιβάνοβιτς Αλβέροφ για πειράματα στην επίδραση ενέργειας σε υψηλές ταχύτητες στο ανθρώπινο σώμα!


Ο Πέτρος Κυριακίδης είχε χαιρετήσει την επίσκεψη του Ρώσου νομπελίστα στην Αθήνα τον περασμένο Αύγουστο. Όπως επίσης είχε υποδεχθεί δυο χρόνια πριν, το 2010 πάλι στην Αθήνα, έναν κορυφαίο γενετιστή για τη συνεργασία με την Alapis. Την περίοδο εκείνη ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης δεν είχε ακόμη πρόβλημα, ούτε βρίσκονταν στο στόχαστρο οικονομικής έρευνας. Και η εταιρεία Alapis κυριαρχούσε στον τομέα των φαρμακευτικών. Αργότερα με την πτώση της Alapis και του μεγαλοεπιχειρηματία της Proton, (υποτίθεται πως) οι σχέσεις Λ. Λαυρεντιάδη με Κυριακίδη έσπασαν. Κι όμως, πριν δέκα μέρες και ενώ οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ της ΝΕΠ απεργούν διεκδικώντας τους μισθούς τους, ο Λ. Λαυρεντιάδης έκανε επίσκεψη στο κτήριο της εταιρείας στη Θησέως.

Η εκδήλωση της Παρασκευής, όπως όλα δείχνουν, δεν είναι άλλη μια γιορτή τιμητικών τίτλων και αβρότητας ανάμεσα στην εκδοτική, πολιτική και εκκλησιαστική ελίτ.

Η ALAPIS μπορεί να κατέρρευσε στην Ελλάδα. Μήπως όμως έχει μέλλον σε άλλη χώρα των Βαλκανίων; Το ερώτημα προς τα παρόν είναι ρητορικό. Το βέβαιο είναι ότι κάποιοι από τους απλήρωτους δημοσιογράφους των ΜΜΕ του Π. Κυριακίδη παρακολουθούν τα επόμενα βήματα του εκδότη. Εντός και εκτός Ελλάδας. Και όλοι οι άλλοι, επίσης απλήρωτοι δημοσιογράφοι ή διοικητικοί λιμοκτονούν. Περιμένοντας το "θαύμα" μιας ενεργειακής παρέμβασης από τον θεραπευτή εκδότη τους.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*



                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου