Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

... κι απεργίες μόνον για "ξεκάρφωμα"; ...

*
Πρωτοβουλία
Μελών της ΕΣΠΗΤ
***
*

«Άσχετοι», δειλοί ή πουλημένοι,
το ίδιο επικίνδυνοι! 

Άλλα πρόσωπα, ίδια γεύση στη θλιβερή συνδικαλιστική σούπα που συνεχίζει να σερβίρει η ΕΣΠΗΤ και τ' άλλα δημοσιογραφικά σωματεία...

Υποταγή - Υποταγή - Υποταγή
σε τρόικα - κυβέρνηση - εκδότες και απεργίες μόνο για «ξεκάρφωμα»,
για να μην τους πούνε τελείως πουλημένους!!!!

Οι εργοδότες λένε «Συλλογικές Συμβάσεις τέλος», αλλά σωματεία και παρατάξεις τσακώνονται και αλληλοκαρφώνονται για τη μοιρασιά του αγγελιοσήμου στα ασφαλιστικά ταμεία τους, που μετά το «κούρεμα» είναι χρεοκοπημένα. Τόσο συμβιβασμένοι, τόσο ηλίθιοι, τόσο ανεγκέφαλοι, μπροστά στην τροϊκανή λαίλαπα που σαρώνει τη χώρα! Τόσο ανίκανοι να καταλάβουν πως μόνη απάντηση είναι οι μαζικοί ταξικοί αγώνες με όλους τους εργαζόμενους!

Θλιβερά απομεινάρια του συνδικαλισμού της παρακμής, που φαντασιώνονται τη σωτηρία τους με αγγελιόσημα και συμφωνίες πίσω από κλειστές πόρτες με τροϊκανούς, κυβερνητικούς και εκδότες. Που ταΐζουν με μισές «αλήθειες» και πάρα πολλά ψέματα τα μέλη τους.

Σε ALTER, Απογευματινή, Ελευθεροτυπία, ΙΜΑΚΟ, χιλιάδες πρώην εργαζόμενοι χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς δουλειά, χωρίς ασφάλιση, χωρίς αξιοπρέπεια, κι ακολουθούν Κυριακίδης και Λυμπέρης με εκατοντάδες συναδέλφους να είναι μήνες ολόκληρους όμηροι της απληρωσιάς και της εξαθλίωσης. Κάποιοι συνάδελφοι βρίσκονται ένα βήμα πριν να ψάχνουν στα σκουπίδια, πολλοί αναζητούν μεροκάματο ως σερβιτόροι, το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ πετσοκόβει τις παροχές και στους συνταξιούχους δεν περισσεύει ευρώ ούτε για γιαουρτάκι.

Την ίδια ώρα η θλιβερή διοίκηση της ΕΣΠΗΤ, φτιάχνοντας κλίμα βολικό για την κυβέρνηση, που σπρώχνει όλα τα Ταμεία στον κουβά του χρεοκοπημένου ΕΟΠΥΥ, στέλνει επιστολές στα μέλη της και τα καλεί -όχι σε αγώνες!!!- αλλά να τους... μοιράσει λεφτά για φάρμακα από τον ΕΟΠΥΥ! 
Ρίχνουν και τηλέφωνα οι παραγοντίσκοι για να θυμίζουν τις εξυπηρετήσεις.

Ούτε βαλτοί από την ξεπουλημένη στους τροϊκανούς κυβέρνηση να ήταν! Αντί να καλούν σε μαζικούς λαϊκούς ταξικούς αγώνες, παριστάνουν τους επίτροπους στο φιλόπτωχο της ενορίας τους και κοιμίζουν τους εξαθλιωμένους εργαζόμενους, μοιράζοντας «φιλοδωρήματα», από τα ρέστα του αγγελιοσήμου!

Μαυρογιαλούροι τρισάθλιοι, σαν αυτούς που χρόνια μας κυβερνούν, εξαγοράζουν την ανάγκη και την ψήφο των φτωχών κι εξαθλιωμένων μελών, αντί να οργανώνουν μαζικούς αγώνες για να πάρουν πίσω τα κλεμμένα!

Μόνη λύση απεργία διαρκείας τώρα!
Να διώξουμε τρόικα - ΔΝΤ - ΕΕ και τα τσιράκια τους
στην κυβέρνηση και τα σωματεία!

* Οι καρεκλοκένταυροι της διοίκησης της ΕΣΠΗΤ μας είπαν «όργανο των εκδοτών», επειδή αντιδράσαμε στη θλιβερή παρουσία τoυ προέδρου Μπερεδήμα, αγκαλιά με τους παπάδες, στον αγιασμό του δημοτικού σταθμού Τρίπολης, τη μέρα της γενικής απεργίας ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ. Τη μέρα που οι δημοσιογράφοι έπρεπε να είναι στην απεργιακή μάχη MAZI με όλους τους εργαζόμενους. Ξέχασαν να μας πουν, όμως, γιατί η ΕΣΠΗΤ δεν πήγε στη μεγαλειώδη πορεία όλων των εργαζομένων της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, αφού είχε προκηρύξει και τετράωρη στάση εργασίας... Και καλά, ο πρόεδρος Μπερεδήμας έκανε αγιασμένη βόλτα στην Τρίπολη, οι άλλοι αγωνισταράδες πού είχαν κρυφτεί;

Πρωτοβουλία Μελών της ΕΣΠΗΤ
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου