Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

... η ΕΠΗΕΑ για την πρόταση νόμου του ΚΚΕ ...

*
ΕΠΗΕΑ
***
*

Να καταργήσουμε
Μνημόνια και Μεσοπρόθεσμα
Ψήφισμα
Το Δ.Σ. της Ε.Π.Η.Ε.Α. ενέκρινε ομόφωνα  ψήφισμα, με το οποίο καλεί τους βουλευτές όλων των κομμάτων να υπερψηφίσουν την πρόταση νόμου του ΚΚΕ που κατέθεσε στις 12 Ιούλη στη Βουλή, για την «Κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων και  καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων».

Αυτήν την πρόταση νόμου έχει υποχρέωση  να την υποστηρίξει κάθε εργαζόμενος, που θέλει να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα νέα ολέθρια μέτρα που φέρνουν κυβέρνηση  και Ευρωπαϊκή Ένωση,  καταδικάζοντας τους  εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, μόνιμα στη χρεοκοπία και στην εξαθλίωση.


Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας  και η εξατομίκευση του θεσμικού εργασιακού πλαισίου, καταργούν ουσιαστικά κάθε εργασιακό δικαίωμα και οδηγούν τους εργαζόμενους σε συνθήκες εργασίας πλήρους υποταγής στα συμφέροντα της εργοδοσίας.

Η λαϊκή απαίτηση για κατάργηση των μνημονίων, της δανειακής σύμβασης και των εφαρμοστικών νόμων μπορεί να γίνει βήμα λαϊκής χειραφέτηση και να μπει τέλος στις οδυνηρές για το λαό θυσίες.
ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *



4 σχόλια:

  1. Αν το ΚΚΕ τον Ιούνιο έβαζε σαν προ'υ'πόθεση εκλογικής συνεργασίας με την άλλη αριστερά [ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΤΑΡΣΙΑ]την κατάργηση των μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 – 2015, των εφαρμοστικών τους νόμων και καταγγελία των δανειακών συμβάσεων που έχουν ως προαπαιτούμενο την εφαρμογή των μνημονίων, σήμερα δεν θα χρειάζονταν υπογραφές για την στήριξή του! Αλλά ποιος έχασε το μυαλό... για να το βρει η νομενκλατούρα του Περισσού!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @marmaras: ... τι σε κάνει να πιστεύεις συνάδελφε ότι οι πολιτικές δυνάμεις που αναφέρεις - εκτός ίσως από ΑΝΤΑΡΣΥΑ - θα δέχονταν αυτή την προϋπόθεση; ... σου διαφεύγει η πολιτική κατεύθυνση - δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για "επίλυση" όλων αυτών ΕΝΤΟΣ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΕΝΤΟΣ του ευρώ ... δεν βρίσκεις μια κάποια αντίφαση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ναι υπάρχει αντίφαση, ακύρωσης μνημονίων και παραμονής στην ευρωζώνη όταν μάλιστα πολλοί υποστηρίζουν ότι θα "στάζει" και το "μπαγιόκο" από τους τοκογλύφους. Αλλά υπάρχει και η αντίφαση από την πλευρά του ΚΚΕ όταν προεκλογικά παρέπεμπε την ακύρωση των μνημονίων στην "δικτατορία του προλεταριάτου" και σήμερα καταθέτει νόμο στο αστικό κοινοβούλιο για την ακύρωση τους, ελπίζοντας να ξεσκεπάσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύντροφοι...και εμείς ερωτευθήκαμε αλλά δεν τρελαθήκαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @marmaras: ... να, λοιπόν, συνάδελφε που πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τις αντιφάσεις μας ... γι' αυτό κι εμείς φωνάζουμε χρόνια τώρα ότι πρέπει να οργανωθούμε από τα κάτω ... να ξεπεράσουμε - στο μέτρο που το μπορούμε - αυτές τις αντιφάσεις, και να βρούμε μια κοινή συνισταμένη αγώνα ... σαν αυτό που λέμε πάντα για το χώρο μας: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΤΥΠΟΥ ΤΩΡΑ !!!

      Διαγραφή