Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

... οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ έξω από τις "Εκδόσεις Κυριακίδη" ...


*
Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
***
*
Συγκέντρωση έξω από το βιβλιοπωλείο
των εκδόσεων Κυριακίδη

Πραγματοποιήθηκε χθες συγκέντρωση εργαζομένων στα ΜΜΕ έξω από το βιβλιοπωλείο των Εκδόσεων Κυριακίδη (Πανεπιστημίου 47) μετά από το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ και ενώ βρίσκονταν σε εξέλιξη 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα ΜΜΕ

Το πανό της ΕΤΕΡ έξω από το βιβλιοπωλείο Κυριακίδη
Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία προς το Υπ. Εργασίας με τη συμμετοχή περίπου 500 εργαζομένων. Έξω από το κατάστημα Μετρόπολις, η πορεία σταμάτησε και έγινε μοίρασμα σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους εκεί απολυμένους και απλήρωτους εργαζομένους του Ομίλου Κουρή.


Ακολουθεί το κείμενο της Συνέλευσής μας που μοιράστηκε κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης.

 ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ 

Κερκόπορτα στο χώρο των ΜΜΕ ανοίγει η παράνομη και αντεργατική συμπεριφορά του επιχειρηματία Πέτρου Κυριακίδη, ιδιοκτήτη του ομίλου ΝΕΠ Εκδόσεις ΑΕ, ο οποίος εφαρμόζοντας τη μνημονιακή πολιτική, προχώρησε σε αυθαίρετη και παράνομη μείωση του βασικού μισθού και των μέχρι τώρα καταβαλλόμενων επιδομάτων στους εργαζόμενους στα μέσα του ομίλου (στις εφημερίδες ESPRESSO, ATHENS NEWS, ρ/σ FLASH και τους τ/σ SPORT TV, SUNNY CHANNEL), τη στιγμή μάλιστα που οφείλει δεδουλευμένα μηνών. Το πρωτοφανές είναι ότι όλοι οι μισθοί μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν–ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας– στον κατώτατο μισθό! Δηλαδή, προβλέπεται για όλους ο πρώτος βασικός μισθός της τελευταίας συλλογικής σύμβασης (1.131 ευρώ μικτά για τους εσωτερικούς και 1.081 ευρώ μικτά για τους εξωτερικούς συντάκτες), ενώ κόπηκε το επίδομα γάμου.


Προσχεδιασμένα τρομοκρατικά βήματα 

Τους τελευταίους μήνες ο μεγαλοεπιχειρηματίας Κυριακίδης εξαπατά συστηματικά τους εργαζόμενους υποσχόμενος εξόφληση δεδουλευμένων προκειμένου να σταματήσει τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους και να κερδίσει χρόνο. Μέχρι τώρα, δε, έχει προχωρήσει σε πληθώρα απολύσεων σε όλα τα μέσα του. Μάλιστα, προσπάθησε επανειλημμένως με τις πιο άθλιες μεθόδους να ανακόψει τις απεργίες τόσο στην εφημερίδα ESPRESSO όσο και στον ραδιοφωνικό σταθμό FLASH

Ετσι, το περασμένο καλοκαίρι δεν δίστασε να αναρτήσει στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ESPRESSO μια αυθαίρετη και παντελώς ψευδή ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία δήθεν οι εργαζόμενοι, σε συνεργασία με τα συνδικαλιστικά σωματεία τους, συμφώνησαν με την ιδιοκτησία της εφημερίδας για την καταβολή των μισθών τους, γεγονός που καταγγέλθηκε από τις συνδικαλιστικές ενώσεις. 

Εξοργιστικές ήταν οι κινήσεις του και στον ρ/σ FLASH. Να θυμίσουμε κατ’ αρχήν ότι μόλις τον απέκτησε, απέλυσε το 90% των εργαζομένων! Κι όταν οι εργαζόμενοι κήρυξαν απεργία, δημιούργησε απεργοσπαστικό μηχανισμό προκειμένου να εμποδίσει τους απεργούς τεχνικούς να περιφρουρήσουν την απεργία τους, κουβαλώντας πληρωμένους μπράβους της νύχτας, κάποιους με τατουάζ αγκυλωτών σταυρών. Έπειτα, ανακοίνωσε την διακοπή λειτουργίας του σταθμού που, προκειμένου να γίνει πειστική, ο εντεταλμένος διευθυντής ειδήσεων, Ηλίας Παπανικολόπουλος, ζήτησε από τους εργαζόμενους να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους. Στη συνέχεια, εξέδωσε εκβιαστική ανακοίνωση στο flash.gr όπου ανέφερε πως «ο Πέτρος Κυριακίδης ποτέ δεν υπήρξε παράλογος και αναξιόπιστος» και ότι «εξαρτάται αποκλειστικά και μόνο από τους εργαζομένους να υπάρξει αίσιο τέλος». 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ 

Όσο κι αν ο Πέτρος Κυριακίδης προσπαθεί με κάθε τρόπο να διώξει από πάνω του τον χαρακτηρισμό του λαμόγιου, εμείς απλώς θα υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά το ποιόν αυτού του βαθύτατα θρησκευόμενου ανθρώπου. 

Μέχρι πρόσφατα αποτελούσε επιχειρηματικό «αδελφάκι» του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, του γνωστού πρωταγωνιστή στην υπόθεση παράνομων δανειοδοτήσεων από την Proton Bank σε εταιρίες συμφερόντων του (και όχι μόνο). Πλέον, κατέχει ακόμα την εφημερίδα ESPRESSO, τον ραδιοσταθμό FLASH, την εφημερίδα ATHENS NEWS, το κανάλι SPORT TV (συχνότητα πρώην «Magic») και το SUNNY CHANNEL. Επίσης, διατηρεί εταιρεία, στην οποία υπάγονται κατάστημα βιολογικών προϊόντων στην Αργυρούπολη, εστιατόριο βιολογικών εδεσμάτων και σούπερ μάρκετ βιολογικών προϊόντων στη λεωφόρο Αλίμου από τις αρχές του 2012, με την επωνυμία ΣΕΒΙΣΕ. Στο πρώτο κατάστημα οι εργαζόμενοι ήταν απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της εφημερίδας ESPRESSO. Επιπλέον, είναι ιδιοκτήτης των εκδόσεων «Π. Κυριακίδης - Εκδόσεις Ακρίτας» με βιβλιοπωλεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, που εκδίδουν βιβλία εκκλησιαστικού, χριστιανικού και εθνικιστικού περιεχομένου. 

Την ίδια στιγμή που ο Πέτρος Κυριακίδης κοροϊδεύει συστηματικά τους εργαζόμενους προκειμένου να τρώει τους μισθούς τους, συμπεριφερόμενος ως κοινός απατεώνας, η Εκκλησία τον βραβεύει για το «θεάρεστο έργο του». Για την (με το αζημίωτο από τις φοροαπαλλαγές) προσφορά του στα παιδιά της Αφρικής, χτίζοντας σχολεία και προσφέροντάς τους σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Με τον ίδιο, σεμνό και ταπεινό όπως πάντα, να δηλώνει: «Τα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια προσπαθούμε με τους συνεργάτες μου να βρισκόμαστε κοντά στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη». 

Προφανώς, για τον Πέτρο Κυριακίδη οι εργαζόμενοι ή δεν συμπεριλαμβάνονται στην κατηγορία των συνανθρώπων ή δεν έχουν ανάγκη. Προφανώς, δεν έχουν παιδιά που έχουν ανάγκη από σίτιση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Και, προφανέστερα, όταν το βιοτικό επίπεδο των παιδιών στη χώρα μας πλησιάσει αυτό των παιδιών στην Αφρική, εξαιτίας της εργοδοτικής ασυδοσίας όπως αυτή που επιδεικνύει ο Πέτρος Κυριακίδης, τότε, ο “άγιος” αυτός άνθρωπος ίσως σκύψει πάνω τους και τα ελεήσει, αποσπώντας ακόμη ένα βραβείο για το φιλανθρωπικό του έργο… 

Αντιμέτωποι με αυτή τη διαρκή εξαπάτηση και την αντεργατική συμπεριφορά οι εργαζόμενοι στις εφημερίδες ESPRESSO,ATHENS NEWS και στο ραδιοφωνικό σταθμό FLASH συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους. 

Απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τη μνημονιακή πολιτική των αφεντικών των ΜΜΕ, όπλο μας είναι οι συλλογικοί αγώνες στη βάση των εργαζομένων, οι διαρκείς απεργιακές κινητοποιήσεις και η αλληλεγγύη. 

Για την επιβίωσή μας. Για την αξιοπρέπειά μας. Για να μη ζήσουμε σα δούλοι! 

Συνέλευση έμμισθων, άμισθων, «μπλοκάκηδων», «μαύρων», ανέργων και φοιτητών στα ΜΜΕ 

***************
*
... από τη χθεσινή πορεία - το μπλοκ της Εργασιακής του ΔΟΛ ...
*

---
*



                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου