Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

... Όλοι απεργία στις 18/10 και ο ψωριάρης (ΜΜΕ) χώρια !!!

*
ΠΟΕΣΥ
***
*
Συμμετέχουμε στην 24ωρη των ΜΜΕ
την Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2012


Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) συμμετέχοντας στην 24ωρη κινητοποίηση του κλάδου την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012, σύμφωνα με την απόφαση των συνεργαζομένων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ, καλεί τις Ενώσεις-μέλη της να κηρύξουν 24ωρη απεργία κατά την προαναφερόμενη ημερομηνία.
Ταυτόχρονα, καλεί τις Ενώσεις να κηρύξουν 4ωρη στάση εργασίας, από 11.00 έως 15.00, την επομένη, 18 Οκτωβρίου 2012 - ημέρα της γενικής απεργίας που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Εξαιρούνται οι συνάδελφοι που θα καλύψουν τις κινητοποιήσεις και τα αιτήματα της απεργίας.
Ο δημοσιογραφικός κόσμος διατρανώνει τη θέλησή του για κοινό αγωνιστικό - απεργιακό μέτωπο με όλους τους εργαζόμενους, διεκδικώντας τη συνολική κατάργηση του μνημονιακού αντεργατικού νομοθετικού πλαισίου και την ανάκτηση και κατοχύρωση όλων όσων μέχρι σήμερα οι μνημονιακές πολιτικές και οι εργοδότες αφαίρεσαν από μισθούς, εργασιακά δικαιώματα, ασφαλιστικές παροχές, συντάξεις, προνοιακά επιδόματα, με στόχο πάντα να πλήξουν δικαιώματα και να χειραγωγήσουν το χώρο της Eνημέρωσης.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:
* Την κατάργηση όλου του εκτρωματικού μνημονιακού αντεργατικού και αντικοινωνικού νομοθετικού πλαισίου, που οδηγεί στη καταρράκωση των εργασιακών σχέσεων.
* Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.
* Την ανακούφιση των εκατοντάδων ανέργων συναδέλφων μας με μέτρα οικονομικής στήριξης και απαλλαγή τους από όλα τα «χαράτσια».
* Την αποκατάσταση της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών μας Ταμείων και όλου του ελληνικού ασφαλιστικού συστήματος και την επιστροφή όλων των αποθεματικών που δήμευσαν, μετά το «κούρεμα» μέσω του PSI , κατ’ εντολή της τρόικας.
* Τη διατήρηση του αυτόνομου, αυτοδιοίκητου, με αιρετή διοίκηση ΕΔΟΕΑΠ και τη διαφύλαξη του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ από τα διαλυτικά-αρπακτικά «μνημονιακά» σενάρια.
* Την κατοχύρωση, χωρίς περικοπές, ενός υγιούς τομέα υγείας και πρόνοιας, το πρώτιστο κοινωνικό δικαίωμα μιας δημοκρατικής κοινωνίας.
* Την αποκατάσταση όλων των συντάξεων, ώστε να επανέλθει στους ασφαλισμένους και απόμαχους συναδέλφους μας το κλονισμένο επίπεδο της αξιοπρεπούς διαβίωσης.
* Την ενδυνάμωση της απασχόλησης, με φραγμό στις απολύσεις και στα λουκέτα των Μέσων Ενημέρωσης.
* Την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης, που επιβάλλει τη λεηλασία του ανταποδοτικού τέλους της ΕΡΤ και λειτουργεί υπέρ των εταιρειών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
* Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.
* Την απόκρουση των απολύσεων, των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, τις περικοπές στους μισθούς και τα επιδόματα.
*  Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.
*  Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων της Ενημέρωσης.
Τo Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.ΣΥ.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου