Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

... η τρόικα ζητά τηλεοπτικές άδειες τώρα !

*
Ματίνα Παπαχριστούδη
***
*
Νέος οδικός χάρτης δεσμεύσεων
για την ψηφιακή μετάβαση από την τρόικα
Αλλαγή στο χρονοδιάγραμμα μετάβασης στην επίγεια ψηφιακή τηλεόραση και τη δημοπράτηση του ψηφιακού μερίσματος περιλαμβάνει το σχέδιο για το Μνημόνιο 3, το οποίο συζητείται και αναμένεται να συμφωνηθεί με την κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η στήλη στο κεφάλαιο 12 για τα μέτρα που αφορούν στα δίκτυα, προβλέπεται πως το λεγόμενο «ψηφιακό μέρισμα» μπορεί να ενισχύσει τόσο τον τομέα της ραδιοτηλεόρασης και την ασύρματη βιομηχανία της επικοινωνίας που έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, και παρέχει ένα ευρύ φάσμα των κοινωνικών παροχών. Τα στοιχεία για έναν “οδικό χάρτη για την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος στην Ελλάδα”, όπως συγκεκριμένα αναφέρεται αφορούν:

Για την απελευθέρωση του ψηφιακού μερίσματος, η κυβέρνηση (και / ή ΕΕΤΤ) αναλαμβάνουν την υποχρέωση:

1. Να τροποποιήσουν τη συχνότητα και τα σχέδια μετάδοσης, ανάλογα με την έκβαση / πραγματική κατάσταση της διεθνούς συντονισμού. (Νοέμβριος-2012)

2. Την αναγκαία δευτερεύουσα νομοθεσία για την εκχώρηση αδειών για τη μετάδοση και για την καθιέρωση των διαδικασιών αδειοδότησης, κεραίες προδιαγραφές, κλπ. (Νοέμβριος-2012)

3. Να ξεκινήσει η δημόσια διαβούλευση σχετικά με τη διαδικασία υποβολής προσφορών για την ανάθεση του ψηφιακού μερίσματος σε ευρυζωνικές συνδέσεις. (4ο τρίμηνο-2012)

Σχετικά με την επίλυση διασυνοριακών ζητημάτων συντονισμού με τις γειτονικές χώρες.

1. Αν οι δυσκολίες για το διεθνή συντονισμό καθιστούν αυτή την  ημερομηνία ανέφικτο στόχο, μπορεί να υποδεικνύονται εναλλακτικά κανάλια για τη μετεγκατάσταση των ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών. Παράλληλα θα πρέπει να συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τρίτες χώρες με σκοπό την τελική εκχώρηση συχνοτήτων στους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. (Συνεχής)-(4ο τρίμηνο 2012)

Καθορισμός νομικού πλαισίου για υποχρεωτική ημερομηνία κατάργησης των αναλογικών εκπομπών και της τεχνολογικά ουδέτερης χρήσης της ζώνης 800MHz, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τις διατάξεις του σχεδίου Radio πρόγραμμα πολιτικής για το ραδιοφάσμα (1ο τρίμηνο 2013)

1. Να προχωρήσει ο διαγωνισμός για την ανάθεση των οριστικών δικαιωμάτων χρήσης ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης. (1ο τρίμηνο 2013)

2. Να προχωρήσει στη διαδικασία του διαγωνισμού για την εκχώρηση των συχνοτήτων του ψηφιακού μερίσματος, την κατανομή και την έγκριση της χρήσης του ψηφιακού μερίσματος (800 MHz) στις υπηρεσίες ηλεκτρονικών επικοινωνιών, σύμφωνα με την απόφαση 2010/267/ΕΕ ΕΚ και σε σχέση με το τις προθεσμίες και τις διαδικασίες της ΠΠΡΦ. (2ο τρίμηνο 2013)
---
*                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου