Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

... "Espresso" η... μνημονιακή !!!

*
Κατάληψη ΕΣΗΕΑ
***
*

"Σοκ και δέος" στην εφημερίδα ESPRESSO

Καταργήθηκαν οι συμβάσεις και όλοι οι μισθοί μειώθηκαν και διαμορφώθηκαν - ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας - στον πρώτο βασικό μισθό της τελευταίας Συλλογικής Σύμβασης (1.131 ευρώ μεικτά για τους εσωτερικούς και 1.081 ευρώ μεικτά για τους εξωτερικούς συντάκτες). Επίσης, κόπηκε το επίδομα γάμου. Για την ώρα διατηρείται το επίδομα παιδιού και το πολυετίας. Είχε προηγηθεί στα μέσα του μήνα ανακοίνωση των περικοπών με πρόσχημα ότι αυτό προβλέπεται και υπαγορεύεται από το Μνημόνιο.

Η διοίκηση πλήρωσε τον Σεπτέμβριο, ενώ οφείλει Ιούλιο και Αύγουστο. Να σημειωθεί ότι ο Σεπτέμβριος έχει σχεδόν τα μισά ημερομίσθια λόγω των συνεχών απεργιών – άρα και λιγότερες αποδοχές.

Από τη μεριά της ιδιοκτησίας διευκρινίστηκε ότι οι περικοπές αυτές αφορούν τα ποσά της συλλογικής σύμβασης και μόνο. Δηλαδή, όποιος έπαιρνε παραπάνω λεφτά από αυτά που προβλέπει η σύμβαση σύμφωνα με το χρόνο προϋπηρεσίας του, λόγω ιδιαίτερης συμφωνίας, εξακολουθεί να παίρνει την παραπάνω διαφορά, αφού η περικοπή έγινε μόνο στο βασικό μισθό όπως τον ορίζει το μισθολογικό κλιμάκιο στο οποίο ανήκει ο καθένας με βάση τα χρόνια προϋπηρεσίας. Παράδειγμα: Κάποιος δικαιούται σύμφωνα με τη σύμβαση να παίρνει 1.500 ευρώ αλλά έχει συμφωνήσει με την εταιρεία να παίρνει 2.000 ευρώ. Εν προκειμένω, τα 1.500 γίνονται 1.131 αλλά τα επιπλέον συμφωνηθέντα 500 εξακολουθεί να τα παίρνει.

Δεν είναι γνωστό πόσοι ανήκουν σε αυτή την κατηγορία, ωστόσο θεωρείται σίγουρο πως υπάρχουν κάποιοι...
---
*



                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου