Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

... Χ.Κ.Τ.: ενημέρωση για τους πλειστηριασμούς (κινητά) ...

*
Αργύρης Νίκος
***
*
Για τον πρώτο πλειστηριασμό
διαφόρων εκτυπωτικών μηχανημάτων
... Χ.Κ.Τεγόπουλος - εργοστάσιο Κορωπί ...

Πραγματοποιήθηκε στο Ειρηνοδικείο Κορωπίου (Τετάρτη 10/10/12), ο πρώτος πλειστηριασμός διαφόρων εκτυπωτικών μηχανημάτων του εργοστασίου στο Κορωπί.

Εμφανίστηκαν δύο - τρεις ενδιαφερόμενοι αγοραστές, εκ των οποίων ο ένας με συγκεκριμένη στόχευση μηχανής, αλλά θεώρησε την τιμή της πρώτης προσφοράς (δεν την ήξερε) μεγάλη και αποσύρθηκε.

Φυσικά αφού δεν υπήρξε πλειοδότης, ο πλειστηριασμός κηρύχτηκε άγονος. Θα οριστεί νέος εντός 30 ημερών, με τις ίδιες τιμές πρώτης προσφοράς.

Παρόντες ήταν συνάδελφοι τεχνικοί από το εργοστάσιο, αλλά και από τη Μίνωος - σύνταξη και προεκτύπωση.

Μια ομάδα τεχνικών, εκπροσωπούμενη από τους συναδέλφους Περδικέα, Σιδηρόπουλο και τον διευθυντή κ. Χαλά, δήλωσαν στην υπάλληλο του πλειστηριασμού ότι τον θεωρούν άκυρο λόγω μη σωστής περιγραφής των μηχανημάτων. Εναγωνίως ο κ. Χαλάς έψαχνε τον δικηγόρο της εταιρείας που ήταν κοντά του, αλλά δεν τον γνώριζε (πάλι νέος δικηγόρος;). Έχοντας δε λάθος χαρτιά στα χέρια τους και ακούγοντας μια σωστή περιγραφή μηχανήματος (το θέμα είχε λυθεί, αυτοί δεν είχαν ενημερωθεί) έμειναν άναυδοι. Παρ΄όλα αυτά ο συνάδελφος Περδικέας χωρίς άλλη νομιμοποιητική βάση, επικαλούμενος απλώς τo «σαν μέλος της εργασιακής επιτροπής», δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι που εκπροσωπεί δεν θέλουν την πραγματοποίηση του πλειστηριασμού… Βέβαια αυτοί δεν είναι όλοι οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, αλλά μόνο μια ελάχιστη μειοψηφία.

Είναι μια μειοψηφία που ονειρεύεται «την επανεκκίνηση του εργοστασίου» γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, τις απαιτήσεις των απολυμένων και πολλών εναπομεινάντων συναδέλφων τους, εφόσον δεν θα χωρέσουν όλοι στο «όνειρο».

σ.σ.: Αφού αγαπάνε τόσο πολύ την εταιρεία, μπορούν να παραιτηθούν των κατασχέσεων, ώστε να εξοφληθούν πιο πολλοί απλήρωτοι και η Χ.Κ.Τ να πλησιάσει το πλάνο των 300 παρά 10 θέσεων…

Συναδελφικά (εννοώντας το) σας χαιρετώ όλους


    Νίκος Αργύρης
(απλήρωτος πιεστής)
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*


                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

2 σχόλια:

  1. Αφού αγαπάνε τόσο πολύ την εταιρεία, μπορούν να παραιτηθούν των κατασχέσεων, ώστε να εξοφληθούν πιο πολλοί απλήρωτοι και η Χ.Κ.Τ να πλησιάσει το πλάνο των 300 παρά 10 θέσεων…

    Συμφωνώ συνάδελφε, με την σημείωσή σου αλλά δυστυχώς δεν παραιτούνται γιατί ...... και για ποιον λόγο αυτοί ξέρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος: ...ας ελπίσουμε συνάδελφε να επικρατήσει η λογική και να σκεφθούν όλοι πως θα εξυπηρετηθεί το μείζον: να εισπραχθούν τα δεδουλευμένα και οι αποζημιώσεις ...

      Διαγραφή