Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

... "ALTER" - να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία μας ...


*
Βασίλης Τζήμτσος
(Συνδικαλιστικός εκπρόσωπος
των δημοσιογράφων
του ALTER στην ΕΣΗΕΑ)
***
*
Ή πληρωνόμαστε ή πτωχεύουμε

Το ερώτημα αυτό πρέπει να απαντηθεί αύριο Τετάρτη 10 Οκτωβρίου στα δικαστήρια της Αθήνας, στην πρώην Σχολή Ευελπίδων, στο κτίριο 6, όπου κρίνεται το μέλλον των περίπου 600 εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ.


Είτε η εργοδοσία ή ο όποιος φερόμενος ως επενδυτής θα μας πληρώσει, είτε θα οδηγηθούμε σε πτώχευση.


Σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί να δοθεί παράταση στην αγωνία μας με νέα αναβολή λόγω των στάσεων εργασίας των δικαστών.


Για το λόγο αυτό έχει ζητηθεί η κατά προτεραιότητα συζήτηση της υπόθεσης με τη διαδικασία του επείγοντος, κάτι που θα κριθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου.



Αυτό θα υποστηρίξουν και οι δικηγόροι των τριών σωματείων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΙΤΑ) που εκπροσωπούν νομικά τους εργαζόμενους του Αλτερ (δημοσιογράφους, διοικητικούς, τεχνικούς).


Στο δικαστήριο πρόκειται να συζητηθεί η αίτηση του δικαστικού πραγματογνώμονα Ιωάννη Καταγή με την οποία ζητά παράταση της προθεσμίας για την υποβολή εισήγησης ως προς την υπαγωγή του Άλτερ στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.


Η συζήτηση έχει αναβληθεί ήδη μια φορά στις 19 Σεπτεμβρίου λόγω των κινητοποιήσεων των δικαστών.


Τότε μπροστά στον κίνδυνο να συζητηθεί η υπόθεση ως επείγουσα, ο πραγματογνώμονας είχε ενημερώσει τους δικηγόρους των εργαζομένων ότι η εργοδοσία θα παρουσίαζε πρόταση εξυγίανσης της εταιρείας.


Κάτι τέτοιο δεν έγινε μέχρι σήμερα.


Τώρα ο κ. Καταγής δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίξει την αίτησή του για παράταση της προθεσμίας.


Για το λόγο αυτό και ο ίδιος εξουσιοδότησε το δικηγόρο των τεχνικών να αιτηθεί την κατά προτεραιότητα συζήτηση της υπόθεσης.


ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΤΑΣΗ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ 99 ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΟΜΗΡΙΑ ΤΩΝ 600 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.


Πόσο μάλλον όταν νομικά, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις του άρθρου 99, ο πραγματογνώμονας έχει δικαίωμα για 2+1 μήνες για να κάνει την εισήγησή του. Όμως από το Δεκέμβριο του 2011 που ανέλαβε τα καθήκοντα του μέχρι σήμερα έχουν περάσει 10 μήνες απραξίας…


Δεν φταίει ο πραγματογνώμονας αλλά η εργοδοσία που δεν έχει δοθεί λύση όλους αυτούς τους μήνες και συνεχίζει να μας εμπαίζει.


Οι εργαζόμενοι αύριο το πρωί θα ζητήσουμε το αυτονόητο.
Να εκδικαστεί η επείγουσα αυτή δίκη που μας κρατά ομήρους σχεδόν δύο χρόνια.


Ως μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των εργαζομένων του Άλτερ και εκπρόσωπος των δημοσιογράφων του τηλεοπτικού σταθμού, καλώ όλους όσοι έχετε σταθεί στο πλευρό μας όλους αυτούς τους μήνες, να το δείξετε έμπρακτα και αύριο.


Να είστε στο πλευρό μας αύριο στις 8.30 το πρωί που θα συγκεντρωθούμε έξω και μέσα στη δικαστική αίθουσα.


Θα πάρουμε τα λεφτά μας; Θα ανοίξει ή θα κλείσει το Άλτερ;


Με τη φυσική μας παρουσία θα επιδιώξουμε η απάντηση να δοθεί αύριο στα δικαστήρια.


Να δοθεί ένα τέλος στην ομηρία μας.

---

Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση

*





                 ............... Συνδικάτο Τύπου Τώρα !!! ................

                                                                            *

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου