Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018

Θ. Μικρούτσικος: «Εγώ είμαι οριστικά μαζί με το ΚΚΕ»...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Βιβλίο / CD για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ



Τη συλλεκτική έκδοση του βιβλίου – CD «Καντάτα για τη Μακρόνησο – Σπουδή σε ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι», παρουσίασε η ΚΕ του ΚΚΕ και ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος στον Κήπο του Μουσείου της Πόλεως των Αθηνών – Black Duck Garden (Παπαρρηγοπούλου 5-7, Πλ. Κλαυθμώνος).

Πρόκειται για συλλεκτική έκδοση αφιερωμένη στα 100 χρόνια του ΚΚΕ που συμπληρώνονται τον Νοέμβριο του 2018. Η νέα ηχογράφηση του ιστορικού δίσκου του 1976, σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι, ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2018 με ερμηνευτές αυτή τη φορά τη Ρίτα Αντωνοπούλου και τον Κώστα Θωμαΐδη και συνοδεύεται από 64σέλιδο βιβλίο με πλούσιο φωτογραφικό υλικό, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

Στην παρουσίαση μίλησαν για την έκδοση ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο μουσικοσυνθέτης Θάνος Μικρούτσικος.
«Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνησή μας να γιορτάζουμε την συμπλήρωση μιας 100ετίας ασίγαστης πάλης του Κόμματός μας για να γίνει η ανάγκη ιστορία με την επαναστατική μουσική της Καντάτας για την Μακρόνησο και της Σπουδής στα ποιήματα του Βλαδίμηρου Μαγιακόφσκι» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας, ενώ από την πλευρά του ο Θάνος Μικρούτσικος είπε: «Όπως ο κομμουνιστικός ανθρωπισμός έρχεται από το μέλλον, έτσι και η φόρμα της «Καντάτας» φέρνει ως τις μέρες μας στοιχεία του μέλλοντος στην μελοποίησή της. Εγώ είμαι οριστικά μαζί με το ΚΚΕ και έχω ένα καθήκον, όπως και άλλοι: Να προσπαθήσουμε με τα γραπτά μας, με τις δημόσιες παρεμβάσεις μας, με την τέχνη μας να ξανακάνουμε γοητευτική την εικόνα του κόσμου που θέλουμε τελικά να πάμε, σε μια κοινωνία που ο άνθρωπος θα αυτοπραγματωθεί»...
---

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου