Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Σταχυολογώντας από δω και από κει...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


**** Iδιοκτήτης οικονομικής εφημερίδας που την εποχή του Χρηματιστηρίου έκανε "στράκες", αναζητεί επειγόντως αγοραστή για να γλιτώσει από τα βάσανά του που είναι πολλά!

**** Να πουλήσει σε καλή τιμή προσπαθεί και εις εκ των μεγαλομετόχων ομίλου με ημερήσιο φύλλο. Ο "μετρ του ξεφορτώματος σε νέες περιπέτειες", λένε πικρόχολα στην μιντιακή πιάτσα.

**** Τέλος ο Μανώλης Κοττάκης από το Ραδιόφωνο 24/7 του Μάρη. Αποχαιρέτησε σήμερα τους ακροατές του σταθμού. Ο ίδιος είπε πως η διακοπή συνεργασίας έγινε για πολιτικούς λόγους, «έχω βάσιμες υποψίες πως είναι πολιτική επιλογή». Αλλά από το ραδιοσταθμό το αρνούνται κατηγορηματικά: «ούτε κατά διάνοιαν», λένε. Απλώς δεν θα βρίσκεται στο νέο πρόγραμμα που ξεκινάει τη Δευτέρα.

**** Ικανοποίηση στα ηγετικά κλιμάκια της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος" για την θερινή σταθεροποίηση της κυκλοφορίας κοντά στα 7.000 φύλλα! Δεν είναι και λίγο αυτές τις δύσκολες ημέρες για τον Τύπο.

**** Με κομμένη την ανάσα στον άλλοτε κραταιό ΔΟΛ (τωρα ΔΟΜ) οι εργαζόμενοι περιμένουν αν θα υπάρξει νέο κύμα απολύσεων. Και η ΕΣΗΕΑ φυσικά πάντα σε εγρήγορση για να βγάλει την καταγγελτική της ανακοίνωση.

**** Το σχέδιο (Μαρινάκη) προβλέπει, λέει, 50 συντάκτες για "ΤΑ ΝΕΑ" και άλλους τόσους για "ΤΟ ΒΗΜΑ". ΄Η μήπως 50 και για τα δύο φύλλα;

**** Την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου θα βρίσκεται πάλι στα περίπτερα της Θεσσαλονίκης η εβδομαδιαία πλέον "Μακεδονία". Στον διαδικτυακό «αέρα» βρίσκεται ήδη το portal της εφημερίδας που ξεκίνησε την νέα περίοδο της διαδρομής του.

**** Επανήλθε η εργασιακή ηρεμία στο συγκρότημα Φιλιππάκη μετά την καταιγίδα της ένταξης στον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

**** Ο εκδότης της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ" έχει εκμυστηρευτεί σε συνομιλητές του (κατά την διάρκεια των διακοπών) ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει σε "μεγάλες διορθωτικές κινήσεις".

**** Ο Βασίλης Χιώτης αναλαμβάνει την διεύθυνση του ραδιοφωνικού ΣΚΑΪ. Αρα η "ΒΡΑΔΥΝΗ" αναζητεί νέο διευθυντή;

**** Αν και εφόσον βγει η νέα "Απογευματινή" και το φύλλο υπό τον Χρίστο Μουλίνο, θα δημιουργηθούν 80 με 100 θέσεις εργασίας για άνεργους όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφους, τεχνικούς κλπ). Εκτός και αν το φύλλο υπό τον Μουλίνο είναι η νέα "Απογευματινή". Οπότε οι νέες θέσεις εργασίας πέφτουν στο μισό.

**** Σε καλό δρόμο βρίσκονται οι συζητήσεις γνωστού επιχειρηματία με δημοσιογράφο της τηλεόρασης για την έκδοση σατυρικού εντύπου στα πρότυπα της γαλλικής "Καναρ Ανσενε" (Αλυσοδεμένη Πάπια").

---
zoornalistas
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου