Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Προς οριστικό λουκέτο το MEGA μέσα σε 15 ημέρες

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πότε θα σταματήσει η εκπομπή σήματος
για το πάλαι ποτέ κραταιό ιδιωτικό κανάλι

Σε οριστικό λουκέτο βαδίζει το πάλαι ποτέ κραταιό ιδιωτικό κανάλι MEGA, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας αδειοδότησης των υπόλοιπων σταθμών.

Και αυτό γιατί όπως παραδέχθηκε σε συνομιλία του με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, από την στιγμή που τα υπόλοιπα κανάλια θα καταθέσουν τα χρήματα και θα πάρουν την άδεια, δεν μπορεί ένας σταθμός που δεν έχει πληρώσει να συνεχίσει να εκπέμπει.

Σύμφωνα μάλιστα με συνεργάτες του κ. Παππά το χρονοδιάγραμμα για την πρώτη δόση των αδειών εξαντλείται στις επόμενες 15 μέρες ημέρες. Στο πλαίσιο αυτό προσδιορίζεται και ο χρόνος βάσει του όποιου θα πέσει και το «μαύρο» στην τηλεοπτική συχνότητα του MEGA.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται έπειτα από την ανακοίνωση από το ΕΣΡ της λίστας με τους οριστικούς υπερθεματιστές για τις τηλεοπτικές άδειες γενικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με το ΕΣΡ, λαμβάνουν οριστική τηλεοπτική άδεια, έπειτα και από την εξέταση των φακέλων οι:
  • ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΪ)
  • ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (Έψιλον)
  • ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.
  • ANTENNA TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
  • ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ Α.Ε. (STAR)
Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής της πρώτης δόσης, ο δικαιούχος εκπίπτει αυτομάτως από την άδεια και καταπίπτει η εγγυητική επιστολή για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό.

Στο ίδιο διάστημα οι τηλεοπτικοί σταθμοί θα πρέπει να στείλουν στο ΕΣΡ τα σχετικά δικαιολογητικά για την προέλευση των χρημάτων. Ακολούθως θα λάβουν και τυπικά τα έγγραφα για τις άδειες, ενώ το Συμβούλιο, εντός εξαμήνου θα πρέπει να ελέγξει κατά πόσο οι υπερθεματιστές κινούνται μέσα στο πλαίσιο του νόμου όσον αφορά τον αριθμό των εργαζομένων, τις εγκαταστάσεις τους και το περιεχόμενο του προγράμματός τους.
---
Παν. Τζαννετάτος/newpost
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου