Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018

Με καθυστέρηση πληρώνονται 4 στους 10 εργαζόμενους

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Η έρευνα της Alco που έγινε για λογαριασμό της ΓΣΕΕ δείχνει την απορρύθμιση στην αγορά εργασίας και την ανασφάλεια των εργαζομένων – Οι 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει δυσμενής μεταβολή των αμοιβών και των δικαιωμάτων τους

Την απορρύθμιση της αγοράς εργασίας και την ανασφάλεια των εργαζομένων αποτυπώνει έρευνα της Αlco για λογαριασμό της ΓΣΕΕ που παρουσιάστηκε σήμερα σε εκδήλωση της Συνομοσπονδίας.

Τέσσερις στους δέκα εργαζόμενους δεν εισπράττουν το μισθό τους εγκαίρως αλλά με καθυστέρηση τουλάχιστον ενός μηνός. Επίσης, 9 στους 10 πολίτες πιστεύουν ότι υπάρχει δυσμενής μεταβολή αμοιβών, εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, επιβεβαιώνοντας ότι έχουν υποστεί μείωση αποδοχών και ότι αισθάνονται ανασφάλεια όσον αφορά στη διατήρηση της εργασίας τους .

Η έρευνα, η οποία έγινε το Μάιο 2018 σε δείγμα 1.500 ατόμων ηλικίας άνω των 17 ετών περιλαμβάνει και ερωτήματα για τη δράση της Συνομοσπονδίας διαχρονικά

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους

Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους, σύμφωνα με την έρευνα, παραδέχονται ότι δε γνωρίζουν τα εργασιακά τους δικαιώματα ενώ περίπου έξι στους δέκα αξιολογούν θετικά το ρόλο των συνδικάτων στη βελτίωση των όρων δουλειάς και στην ενίσχυση του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Στην ερώτηση πως μπορεί να συμβάλει η ΓΣΕΕ στη λύση των προβλημάτων τους , οι εργαζόμενοι απάντησαν ότι εκτός από τις διεκδικήσεις σε μεγαλύτερο ποσοστό ζητούν συμβουλευτική υποστήριξη, επαγγελματική κατάρτιση και σύνταξη μελετών για εργαζόμενους και ανέργους.

Στην εκδήλωση για το μέλλον της εργασίας όπου παρουσιάστηκε η έρευνα ο καθηγητής της Παντείου κ. Ξενοφών Κοντιάδης τόνισε ότι τα συνδικάτα καλούνται να αντιμετωπίσουν την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση και τη ψηφιοποίηση της εργασίας αλλά και να προσεγγίσουν νέες κατηγορίες εργαζόμενων όπως οι απασχολούμενοι με ευέλικτες μορφές εργασίας και οι μετανάστες. Αναφερόμενος στο μέτωπο των συμβάσεων ο κ. Κοντιάδης είπε πως η επαναφορά τους δεν έδειξε πρακτικά ότι οι εργαζόμενοι επέστρεψαν στις προ μνημονίων συνθήκες.
---
protothema.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου