Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 17/9 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*



Και το όνομα αυτής…
www.hprt.gr

www.parapolitika.gr 

Με το όνομα www.hprt.gr θα είναι αύριο στον “αέρα” η επίσημη ιστοσελίδα της Δημόσιας Τηλεόρασης. Τα τέσσερα γράμματα είναι τα αρχικά του τίτλου Hellenic Public Radio & Television.

---

Παιχνίδια για το νερό στο Ραδιομέγαρο!

Χωρίς νερό παρέμεινε για 4-5 ώρες το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Η ΕΥΔΑΠ επικαλέστηκε οφειλές της ΕΡΤ ΑΕ, πλην όμως διάκοψε την παροχή νέου μόνο στο Ραδιομέγαρο και όχι στο κτίριο της Μουρούζη, όπου είναι εγκατεστημένη η “Δ.Τ.”. Μετά από παρέμβαση της ΠΟΣΠΕΡΤ, όπου επισημάνθηκε η ζημία που μπορεί να προκληθεί για παράδειγμα στο Αρχείο της ΕΡΤ, το οποίο πρέπει να ψύχεται, η ΕΥΔΑΠ προχώρησε στην επανασύνδεση της παροχής του νερού.

---

Προσλαμβάνονται οι μεν,
φεύγουν οι δε από το Ραδιομέγαρο


Με την ανακοίνωση του δεύτερου κύματος προσλήψεων στην ανυπόστατη “Δ.Τ.” ελπίζει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, πως θα αποχωρήσουν οι εργαζόμενοι από το Ραδιομέγαρο. Ο δημοσιογράφος, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του Alpha, αποφεύγει να απαντήσει ευθέως στην ερώτηση, για το πότε θα ζητήσει παρέμβαση εισαγγελέα . Επίσης, προαναγγέλλει τη λειτουργία του site, η οποία είναι προϋπόθεση για τη συμφωνία δημοσίου και TEAM περί της μετάδοσης των αγώνων του Champions League.

Ακολουθεί το απόσπασμα της συνέντευξης του Π. Καψή.

ΣΠΥΡΙΔΗ: Θα θέλατε, εσάς η επιδίωξή σας - βεβαίως είναι απευκταίο να φθάσουμε στην παρέμβαση του Εισαγγελέα - αλλά παρ’ όλα αυτά έχετε θέσει κάποιο χρονοδιάγραμμα για να λήξει αυτή η ιστορία;

ΚΑΨΗΣ: Χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο; Όχι. Θα προκύψει από τα πράγματα. Ξέρετε, σήμερα-αύριο θα υπάρξει το site της Δημόσιας Τηλεόρασης. Πολύ σύντομα θα υπάρξει, μόλις ξεπεραστούν τα τεχνικά προβλήματα, και το ραδιόφωνο. Θα ανακοινωθούν και οι προσλήψεις. Έχουν τελειώσει, έχουν ικανοποιηθεί όλα τα αιτήματα και οι ανησυχίες που είχαν εκφράσει οι εργαζόμενοι. Νομίζω ότι πλέον δεν θα έχουν καμία δικαιολογία, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί όλα αυτά, να συνεχίσουν να παραμένουν στην Αγία Παρασκευή.

---

“Από κοντά”


Κύκλο προσωπικών επαφών με δημοσιογράφους που ασκούν κριτική στη “Δ.Τ.” ξεκινάει ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, Παντελής Καψής, συνεχίζοντας τις τακτικές του συνεντεύξεις στα ΜΜΕ.. Προς έκπληξη όλων, ο δημοσιογράφος - υφυπουργός δεν παραχωρεί συνέντευξη Τύπου για τα πεπραγμένα του, ενώ είναι επιλεκτική και η ενημέρωση που γίνεται μέσω mail των απομαγνητοφωνημένων συνεντεύξεων του.

---

Ποια μέλη του ΕΣΡ ψήφισαν υπέρ του ΑΡΤ TV


Υπέρ της χορήγησης της ψηφιακής άδειας στο ΑΡΤ TV του Γιώργου Καρατζαφέρη, ψήφισαν 4 μέλη, εκ των οποίων οι 3 είναι δημοσιογράφοι. Πρόκειται για την αντιπρόεδρο, Λίνα Αλεξίου, την Εύη Δεμίρη, τον Άρη Σταθάκη και το δικηγόρο Γιώργο Στεφανάκη. Υπέρ της ακύρωσης της προηγούμενης απόφασης του ΕΣΡ (241/2013) ψήφισαν ο πρόεδρος, Ιωάννης Λασκαρίδης και τα μέλη, Γιάννης Παπακώστας και Κωνσταντίνος Αποστολάς.
---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου