Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

... "ΚΕΡΔΟΣ", αλλά για ποιόν; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Νέα απεργία και ψήφισμα
των εργαζόμενων της εφημ. "ΚΕΡΔΟΣ"

ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)

Τα Διοικητικά Συμβούλια της Ε.Σ.Η.Ε.Α., της Ε.Π.Η.Ε.Α. και της Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α., αποφάσισαν την κήρυξη νέας απεργίας από τις 3 το μεσημέρι της Τρίτης, 10 Σεπτεμβρίου έως τις 3 το μεσημέρι της Τετάρτης, 11 Σεπτεμβρίου 2013 όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών Τύπου, που εργάζονται στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» και στην ιστοσελίδα “kerdos.gr”.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής απεργίας πραγματοποιήθηκε συνέλευση των εργαζομένων στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ. Μετά το τέλος της συνέλευσης οι εργαζόμενοι εξέδωσαν το ακόλουθο ψήφισμα:

«Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα «ΚΕΡΔΟΣ» βρισκόμαστε ήδη στη δεύτερη εβδομάδα απεργιακών κινητοποιήσεων.

Είμαστε επί έξι μήνες απλήρωτοι, ενώ η εταιρεία μάς οφείλει κλίμακες και ωριμάνσεις από το 2009.

Συνάδελφοί μας απολύονται επειδή αρνούνται να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μειώσεις έως 40%.

Την ίδια στιγμή ο βασικός μέτοχος (η Διευθύνουσα Σύμβουλος και ο Διευθυντής δηλώνουν αναρμόδιοι) κ. Θωμάς Λιακουνάκος αρνείται να μας καταβάλει τα δεδουλευμένα μας και δε δέχεται να επικοινωνήσει με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΤΗΠΤΑ).

Η επιχείρηση επικαλείται τη μείωση της διαφημιστικής δαπάνης και την κατάργηση των ισολογισμών, ξεχνώντας (;) τις επί δεκαετίες κερδοφόρες οικονομικές της χρήσεις.

Επιπλέον, αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣΕΠΕ και τη γνωμοδότηση του Υπουργείου Εργασίας περί της παράνομης μονομερούς μείωσης μισθών, που προέβη τον Ιούνιο 2012.

Η υπομονή των εργαζόμενων, οι οποίοι επί δύο συνεχή έτη στηρίζουν την έκδοση της εφημερίδας ακούγοντας πλήθος υποσχέσεων που ουδέποτε τηρήθηκαν, έχει πλέον εξαντληθεί.

Η ευθύνη για το μέλλον της εφημερίδας βαρύνει αποκλειστικά την εργοδοσία
».

ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

---

Η ΕΣΗΕΑ
ζητεί από τον υπουργό Εργασίας
να ορίσει τριμερή συνάντηση
για το "ΚΕΡΔΟΣ"

Το Διοικητικό Συμβούλιο απέστειλε σήμερα προς τον Υπουργό Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννη Βρούτση την ακόλουθη αίτηση:

«ΑΙΤΗΣΗ

Της «Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.
_____________________

Παρακαλούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων του σωματείου μας των εργαζομένων και των εκπροσώπων της εφημερίδας «ΚΕΡΔΟΣ», που εκδίδεται από την ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΚΕΡΔΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που εδρεύει στο Χαλάνδρι Αττικής, οδός Ριζαρείου αρ. 16, και εκπροσωπείται νόμιμα, και δική σας, προκειμένου να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση στα μείζονα εργασιακά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην εφημερίδα λόγω της αυθαίρετης συμπεριφοράς της εργοδότριας και του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει τους συναδέλφους.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ
»

ΤO ΔΙΟΙΚΗΤΙΚO ΣΥΜΒΟΥΛΙO
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου