Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

... ο "Αδέσμευτος" Δημήτρης Ρίζος στο σκαμνί ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Συνεχίζουν τον δικαστικό αγώνα
οι εργαζόμενοι του «Αδέσμευτου Τύπου»
εναντίον του Δημήτρη Ρίζου




Ο Δημήτρης Ρίζος τον περασμένο Δεκέμβριο αποφάσισε να κλείσει τον «Αδέσμευτο Τύπο», έχοντας αφήσει απλήρωτους τους εργαζόμενους για επτά μήνες, μετά από μια μακρά περίοδο ανεκπλήρωτων υποσχέσεων. Το σύνολο των εργαζομένων έχει ξεκινήσει δικαστικό αγώνα με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές κατά του Ρίζου, ο οποίος αμέσως μετά το… κλείσιμο της εφημερίδας του έπιασε δουλειά στον «Ελεύθερο Τύπο».

Προχθές, στο Ειρηνοδικείο Καλλιθέας εκδικάστηκαν ασφαλιστικά μέτρα μερίδας εργαζομένων για τα δεδουλευμένα τους, με την πλευρά του εκδότη απούσα. Η απόφαση αναμένεται την προσεχή Τετάρτη, ενώ στις 2 Οκτωβρίου θα συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης που έχει καταθέσει ο Ρίζος για την εταιρία του.

Βεβαίως, ο δικαστικός αγώνας όλων των εργαζομένων δεν σταματά αφού ακολουθούν μετά τα ασφαλιστικά και αγωγές κατά του Ρίζου και των υπόλοιπων μελών του Δ.Σ. με τους εργαζομένους να ζητούν τα δεδουλευμένα τους, τις διαφορές συμβάσεων (πληρωνόντουσαν με την σύμβαση του 2006 μέχρι το 2012!) και τις νόμιμες αποζημιώσεις τους.
---
πηγή: e-reportaz.gr
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου