Πέμπτη 26 Σεπτεμβρίου 2013

... ανασυγκροτημένες ειδήσεις 26/9/2013 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο υπουργός θα διορίζει
την ...ανεξάρτητη αρχή

Στα χέρια του υπουργού Μεταφορών και δικτύου ξαναγυρίζει η αρμοδιότητα διορισμού της «ανεξάρτητης» αρχής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Η πρόταση του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη να αλλάξει πάλι το καθεστώς διορισμού των μελών της, προκαλεί αντιδράσεις. Σε μια περίοδο που στο χώρο της απελευθέρωσης των δικτύων κυοφορούνται σημαντικές αλλαγές και η ΕΕΤΤ έχει λάβει ήδη το σύνολο της εποπτείας στις ψηφιακές εξελίξεις, ο υπουργός θέλει να έχει την ευθύνη διορισμού της. Η πρόταση περιλαμβάνει τον διορισμό του προέδρου και των αντιπροέδρων από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Μεταφορών και των υπόλοιπων μελών από τον υπουργό χωρίς άλλη διαδικασία. Η επιλογή αυτή ίσχυε πριν το 2012, όταν επί υπουργίας Μ. Βορίδη και σε επικοινωνία με την Κομισιόν, ο νόμος άλλαξε και ο διορισμός των μελών της ΕΕΤΤ γινόταν από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως η θητεία των μελών της ΕΕΤΤ έληξε από τις 3 Σεπτεμβρίου. Και ενώ είναι στον αέρα ο διαγωνισμός για τη χορήγηση των ψηφιακών συχνοτήτων, ο Μ.Χρυσοχοϊδης θέλει να πάρει τον έλεγχο διορισμού των πρόσωπων. Στο μεταξύ η ΕΕΤΤ βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τη Digea με την οποία «διαπραγματεύεται» τους όρους του διαγωνισμού των ψηφιακών συχνοτήτων.

---

Παραμένει στη φυλακή ο Ρέστης


Απορρίφθηκε η αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Βίκτωρας Ρέστης.Σημειώνεται ότι ο επιχειρηματίας βρίσκεται προφυλακισμένος για δάνειο ύψους 5,8 εκ. ευρώ από την FBB που σύμφωνα με την κατηγορητήριο κατέληξε σε off shore πρώην συνεργάτη του και από εκεί σε εταιρίες συμφερόντων του.

---

Επίθεση με βαριοπούλες στο “Θέμα”

Επίθεση από ομάδα αγνώστων δέχθηκαν τα γραφεία του “Πρώτου θέματος”. Η εφημερίδα κάνει λόγο για “τρομοκρατική επίθεση” από κουκουλοφόρους με βαριοπούλες.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου αναφερόμενος στην επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”, δήλωσε:

“Καταδικάζουμε δριμύτατα την επίθεση στα γραφεία της εφημερίδας “Πρώτο Θέμα”. Πρέπει όλοι να ορθώσουμε φραγμό στην τρομοκρατία παντού και ιδιαίτερα στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, που είναι ευαίσθητος για τη Δημοκρατία μας.Κάθε μορφή βίας απ’ όπου και αν προέρχεται, θα καταπολεμηθεί με κάθε τρόπο”.

---

Η κρίση του ΕΔΟΕΑΠ στη γενική συνέλευση

Εκατοντάδες μέλη του ΕΔΟΕΑΠ μετείχαν σήμερα στη γενική συνέλευση του ταμείου σε μια κρίσιμη στιγμή για το μέλλον του. Ο προϋπολογισμός του ΕΔΟΕΑΠ καταγράφει τρέχων έλλειμμα 26 εκατ. ευρώ και οι προτάσεις περικοπών έχουν διχάσει τα μέλη του ΔΣ του οργανισμού.

Στη γενική συνέλευση παρουσιάστηκε η οικονομική κατάσταση του ταμείου και τέθηκαν οι διαφωνίες για την πολιτική που πρέπει να ακολουθήσει ο οργανισμός στις περικοπές.
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου