Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

... δημοτική ραδιοφωνία - όχι στο κλείσιμο ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Πανστρατιά
για την υπεράσπιση
των δημοτικών ΜΜΕ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Η αντιμετώπιση της νέας κυβερνητικής πρόκλησης σε βάρος της Ενημέρωσης, αυτή τη φορά με την απειλή κλεισίματος των δημοτικών ραδιοσταθμών, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ, με τη συμμετοχή των προεδρείων και των μελών των Δ.Σ. της ΠΟΕΣΥ, της ΕΣΗΕΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΕΣΗΕΠΗΝ, εκπροσώπων της ΠΟΕΠΤΥΜ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΕΡ και των εργαζομένων στους δημοτικούς ραδιοσταθμούς.

Οι παριστάμενοι, αφού εκτίμησαν ότι η κυβέρνηση απειλεί να προσθέσει και τα δημοτικά ΜΜΕ στο βωμό της αδυναμίας της να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει, σχεδιάζοντας απολύσεις, αλλά και τις θέσεις που διατύπωσαν οι επικεφαλής των Δήμων που λειτουργούν δημοτικούς ραδιοσταθμούς, και οι οποίοι είναι πλήρως αντίθετοι με κάθε σχέδιο αφανισμού της δημοτικής ραδιοφωνίας, αποφάσισαν να καλέσουν τα μέλη όλων των δημοτικών συμβουλίων και να εκφράσουν με ψήφισμά τους την ομόθυμη αντίθεσή τους, σε οποιονδήποτε κυβερνητικό σχεδιασμό για κλείσιμο των δημοτικών ραδιοσταθμών. Η απρόσκοπτη λειτουργία τους επιβάλλεται και από την ανάγκη ενημέρωσης των δημοτών κατά την προεκλογική περίοδο για την ανάδειξη των νέων αρχών των περιφερειακών και δημοτικών συμβουλίων, των δημάρχων και των περιφερειαρχών.

Ταυτόχρονα, αποφασίστηκε να ζητηθούν συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, τα κόμματα, τους Δήμους που λειτουργούν ραδιοσταθμούς και την ΚΕΔΕ, προκειμένου να υπάρξουν δεσμεύσεις ότι δεν θα συνεργήσουν σε έναν ακόμη ξαφνικό ή προαναγγελθέντα θάνατο της Ενημέρωσης.

Επίσης, αποφασίστηκε να κληθούν οι εργαζόμενοι (δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί) όλων των δημοτικών ραδιοσταθμών σε διαρκή αγωνιστική πολύπλευρη ετοιμότητα, για την άμεση αντιμετώπιση αιφνίδιας κυβερνητικής παρέμβασης με «ξαφνικό θάνατο», όπως επέβαλε τελικά στην ΕΡΤ, με αντισυνταγματική, αντικοινοβουλευτική και αντιδημοκρατική μεθόδευση.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου