Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013

... γερμανική προπαγάνδα και Έλληνες δημοσιογράφοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ήθελαν να κάνουν σεμινάριο
για την προώθηση
της γερμανικής ...αξιοπιστίας



Η παρακάτω αποκάλυψη στην ανάρτηση της παράταξης "Ασύνταχτος Τύπος" της ΕΣΗΕΜΘ προκαλεί έκπληξη. Ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών έφερε πρόταση στην Ένωση Συντακτών να διοργανώσει διήμερο αποκατάστασης της αξιοπιστίας της γερμανικής πολιτικής στα ελληνικά ΜΜΕ με τη συμμετοχή παραγόντων της γερμανικής κυβέρνησης Μέρκελ, της Deutcshe Bank, κ.λ.π. Η πρόταση δεν πέρασε, αυτό δα έλειπε. Έχει ωστόσο ενδιαφέρον πως τα πλοκάμια της διαχείρισης έφθασαν πλέον μέχρι και τα συνδικάτα. Μέχρι σήμερα ανάλογα διήμερα "διαφώτισης" αναλάμβαναν διαφημιστικές εταιρείες ή Ινστιτούτα.


Ανατράπηκαν τα σχέδια Βοϊτσίδη

να σύρει την ΕΣΗΕΜΘ
στο γερμανικό επικοινωνιακό άρμα!!!

Από τον asyntaxtostypos

Πρόταση να συνδιοργανώσει η ΕΣΗΕΜΘ μαζί με ένα ελληνικό και ένα γερμανικό ινστιτούτο διήμερο με θέμα… την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της γερμανικής πολιτικής στα ελληνικά ΜΜΕ (!), έφερε στο διοικητικό συμβούλιο ο πρόεδρος Μ. Βοϊτσίδης, προκαλώντας τις αντιδράσεις της πλειοψηφίας του οργάνου. Όχι, δεν είναι αστείο, όντως κατατέθηκε τέτοια πρόταση και ο γνωστός για τα φιλομερκελικά του αισθήματα επικεφαλής του σωματείου μας δεν δίστασε να την υπερασπιστεί μέχρι τέλος.

Πολύ συγκεκριμένα προώθησε, όπως διαβάζουμε στην πρόταση: “τη συνδιοργάνωση με το Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την Ευρωπαϊκή Ακαδημία του Βερολίνου (εμείς εδώ δεν θα πούμε περισσότερα γι αυτά τα ινστιτούτα, όποιος αναζητήσει έχει πολλά να ανακαλύψει), ενός διήμερου σεμιναρίου για τις σχέσεις της Ελλάδας και Γερμανίας στην περίοδο της οικονομικής κρίσης, το οποίο απευθύνεται σε δημοσιογράφους της Μακεδονίας και της Θράκης”

Στόχος του σεμιναρίου;: “Να δώσει την ευκαρία στους δημοσιογράφους να ενημερωθούν αξιόπιστα σχετικά με τη γερμανική οικονομική πολιτική (φιλοσοφία, διαδικασία λήψεως αποφάσεων, κ.α.). Με αυτόν τον τρόπο θα επιτευχθεί μία καλύτερη κατανόηση της γερμανικής πολιτικής στην Ελλάδα, που θα συμβάλει στην καταπολέμηση παρανοήσεων και παρερμηνειών και θα οδηγήσει σε περαιτέρω εξομάλυνση των διμερών σχέσεων καθώς και στην προώθηση του αμοιβαίου σεβασμού. Για την επίτευξη αυτών των αποτελεσμάτων το σεμινάριο προσφέρει μια σπάνια ευκαιρία στους Έλληνες δημοσιογράφους της Μακεδονίας και Θράκης να συζητήσουν με υψηλόβαθμους Γερμανούς αξιωματούχους και εμπειρογνώμονες”.

Και ποιοι θα είναι αυτοί, διαβάστε: “ένας υφυπουργός για Ευρωπαϊκά θέματα της γερμανικής κυβέρνησης, ένα μέλος του Γερμανικού Κοινοβουλίου, ο εκπρόσωπος του προέδρου της Ντόιτσε Μπανκ, ο διευθυντής του τμήματος Οικονομικής Ανάπτυξης του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικής Έρευνας κ.α.”.

Ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα δεν κρατάει ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜΘ, στην υπεράσπιση με κάθε τρόπο των μνημονιακών πολιτικών και όσων έχουν επιβάλει στην ελληνική κοινωνία κυβέρνηση, τρόικα, Βρυξέλλες και Βερολίνο. Άλλωστε, συμβαδίζει με την παραδοχή του ότι… δεν είναι στην αισθητική του ο διεκδικητικός συνδικαλισμός. Όμως, ούτε οι επίσημοι πράκτορες ξένων συμφερόντων, οι γνωστοί λομπίστες, δεν βγαίνουν τόσο ξεδιάντροπα να προπαγανδίσουν τις πολιτικές αυτών που υπηρετούν. Ντροπή του!

Όταν ο Βοϊτσίδης είδε τις αντιδράσεις μέσα στο διοικητικό συμβούλιο, επιχείρησε να μεταφέρει το θέμα σε άλλη συνεδρίαση, όταν θα διασφάλιζε καλύτερους συσχετισμούς). Τότε αντέδρασαν έντονα οι της αντιπολίτευσης, κυρίως ο "Ασύνταχτος" Μπίκας και ο Κυριακούλης, ζητώντας να αποφασιστεί εδώ και τώρα τι θα γίνει με αυτήν την κατάπτυστη ενέργεια. Μαζί συμπαρατάχθηκαν και ο Γιαννούλης, ο Ασπροπούλης, αλλά και ο γενικός γραμματέας Κοντογουλίδης, οι οποίοι σχημάτισαν σαφέστατη πλειοψηφία κατά της πρότασης, με τον Βοϊτσίδη να μένει μόνο με την Πλήκα, αφού και ο Ρεπανάς απήχε θέλοντας να μάθει περισσότερα γι αυτά τα ινστιτούτα και τους συμμετέχοντες (απών ήταν ο Φωκιανίδης).

Έτσι, ο Βοϊτσίδης απέτυχε να προωθήσει την γερμανική προπαγάνδα μέσω της ΕΣΗΕΜΘ και μαζί τον εξευτελισμό της.
---
πηγή: greektv.com
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου