Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

... Χ.Κ.Τ. - Τρίτη Όψη, βίοι παράλληλοι και απλήρωτοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
e-mail αναγνώστη

Nέο επιχειρηματικό μοντέλο
Δημοσιογραφίας…
(Χ.Κ.Τεγόπουλος/3η-4η …όψη/ΝAVOP LTD)

Αφήνεις όλους τους εργαζόμενους απλήρωτους, επιδεικνύοντας προκλητική και απαξιωτική συμπεριφορά απέναντι τους, στην περίοδο των δήθεν διαβουλεύσεων μαζί τους ώστε να 'χει προχωρήσει η οικονομική τους εξαθλίωση.


Χρησιμοποιώντας τα "παπαγαλάκια" σου διασπάς τους εργαζόμενους, καθυστερείς τα ένδικα μέσα που έχουν ασκηθεί από τους κακούς, βάζεις σαν μάρτυρες εναντίον τους κάποιους καλούς εργοδοτικούς και με τη βοήθεια των εργοδοτικών συνδικαλιστών, προσπερνάς τις όποιες δικαστικές φιλοεργατικές αποφάσεις χωρίς να πληρώσεις τίποτε.

Στη συνέχεια με τη στήριξη των καλών-εργοδοτικών στελεχών (συνταξιούχων και μη, που απέβλεπαν σε θέσεις άλλων) και με ενεργητικό τα δεδουλευμένα και τις αποζημιώσεις των πρώην εργαζόμενων, στήνεις ένα νέο έντυπο που δυστυχώς δεν χωράνε όλοι οι καλοί. Εμφανίζεται και ο νέος εκδότης -επενδυτής με τις off shore παρένθετες εταιρείες, στις οποίες αναθέτεις την λάθρα έκδοση του νέου εντύπου, χρησιμοποιώντας τον παλιό τίτλο (κατά παράβαση δικαστικής απόφασης) για να πιάσεις στην αγορά. Διαφημίζεις τη νέα έκδοση, υπόσχεσαι ότι με τα κέρδη θα πληρωθούν οι απλήρωτοι της παλιάς εταιρείας, στην οποία είσαι και μέτοχος πλέον…γι΄ αυτό τη νοιάζεσαι. Δίπλα στον τίτλο μπαίνει το σλόγκαν "για το λαό και τη δημοκρατία" και πλασσάρεσαι σαν μεσσίας της χώρας. Εμφανίζεσαι και φωτογραφίζεσαι με όλους τους πολιτικούς-οικονομικούς παράγοντες, χτίζοντας το προφίλ που θα σου επιτρέψει να δανειοδοτηθείς αφού δεν έχεις τίποτε εχέγγυο.

Αν όμως δεν τα καταφέρεις, όπως και έγινε, δεν τρέχει τίποτε, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Αφήνεις απλήρωτους και τους εργαζόμενους της νέας παρένθετης εταιρείας, λέγοντας τους ότι δεν δείχνουν τον απαιτούμενο επαγγελματισμό ώστε να υπάρχει ικανός αριθμός πωλήσεων (άρα μοιραία δεν πληρώνονται). Η προσπάθεια να σωθούν κάποιες θέσεις εργασίας (άσχετα αν δημιούργησες πολλαπλάσιες θέσεις ανεργίας) και η υπόσχεση ότι θα απασχολήσεις αρκετούς ακόμη αργότερα, πιάνουν τόπο. Σε συνθήκες κρίσης ο φόβος διατήρησης της θέσης εργασίας, οδηγεί τον εργαζόμενο στον ατομικισμό, οπότε εύκολα δημιουργείς ομάδες και κατακερματίζεις την κοινή έκφραση τους. Κεφαλοποιείς τον φόβο που δημιουργείς ο ίδιος στους εργαζόμενους, αφού σίγουρα θα δείξουν ανεκτικότητα πιστεύοντας ότι το χειρότερο (η ανεργία) μπορεί να έρθει.

Παρ΄όλα αυτά με τα κατάλληλα πρόσωπα και στη συγκυρία των πολιτικών εξελίξεων θα πετύχεις κάποιες αβανταδόρικες προβολές από πολιτικά πρόσωπα. Π.χ. ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης παρουσίασε τις λύσεις για το χρέος της χώρας. Θα ήθελα να μάθω αν μπορεί να βρει λύσεις και για τους απλήρωτους της Χ.Κ.Τεγόπουλος όταν πάρει την εξουσία. Όμως θα 'θελα να παρουσιάσει τη θέση του, σε συνέντευξη για όλα τα έντυπα ή οπουδήποτε θέλει, για αυτά τα επιχειρηματικά μοντέλα. Σίγουρα θα υπάρξουν και άλλες συνεντεύξεις, από πολιτικούς όλων των αποχρώσεων. Ανάλογα θα πράττεις κάθε φορά, αφού πάντα στοχεύεις "τη δημοκρατία και το λαό".

Που ακουμπάς όμως για να στοχεύσεις, δεν το ξέρουν πολλοί αναγνώστες και όσοι το ξέρουν ποντάρεις ότι σιγά-σιγά θα το ξεχάσουν. Στο τέλος θα μείνει ο ιστορικός τίτλος που όλοι θυμούνται. Αρκεί να μείνει κρεμασμένο το φύλλο στα περίπτερα και οι εργαζόμενοι σε αυτό απλήρωτοι, αρκεί να σταματήσουν την άσκηση των ένδικων μέσων οι παλιοί εργαζόμενοι, αρκεί να καθυστερεί η απονομή δικαιοσύνης για τους εργαζόμενους και αρκεί να παραμένουν διαιρεμένοι οι απλήρωτοι.

Αν ήταν ενωμένοι, τις δικαστικές αποφάσεις θα τις εφάρμοζαν οι ίδιοι… Δυστυχώς όμως…

Απλήρωτος/οι της Χ.Κ.Τ 
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Δεν υπαρχει καμια αμφιβολια οτι καποιοι "εργαζομενοι" πληρωνονται στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ. Πως αλλιως να εξηγηθει η απροθυμια των περισσοτερων να καταφυγουν σε απεργια με απο τοσους μηνες απληρωσιας. Το κολπο γνωστο πληρωνεις καποιους οι οποιοι εχουν το "λεγειν" να συμπαρασυρουν με εμεσο η αμεσο τροπο την πλειοψηφια των εργαζομενων. Οσο για τον αστειο τιτλο σλογκαν "για το λαό και τη δημοκρατία" μαλλον πρεπει να συμπληρωθει ακριβως απο κατω η φραση "Η απληρωτοι εργαζομενοι της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 10:19 - ... ασφαλώς και είναι μια τακτική ευρέως διαδεδομένη σε όλη την επικράτεια των ΜΜΕ και όχι μόνον ... υπάρχει π.χ. εφημερίδα που χρωστάει τέσσερα και πέντε χρόνια δεδουλευμένα (πληρώνει έναντι) και όμως το πιεστήριό της δουλεύει !!!

      Διαγραφή