Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

... οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία είναι αποφασισμένοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Ένωση Προσωπικού
Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών


Ανακοίνωση

Μετά τη μονομερή ενέργεια της εργοδοσίας της ΕΥΡΩΠΗΣ να περικόψει αυθαίρετα επιδόματα και μισθούς, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 12/09, μετά από αίτημα μας, η τριμερής συνάντηση μεταξύ της Επιθεώρησης Εργασίας, του Σωματείου μας και των εργοδοτών.

Εκεί επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η αδιαλλαξία και ο κυνισμός των εργοδοτών μας, όπου με περίσσιο θράσος ισχυρίστηκαν ότι είναι ευαίσθητοι γιατί «έκοψαν» από τους μισθούς μας μόλις 15% ενώ μπορούσαν πολύ περισσότερο.

Από τη συζήτηση βγήκε αβίαστα το συμπέρασμα ότι εμμένουν στις παράνομες και αυθαίρετες περικοπές και δεν έχουν καμία διάθεση ούτε για τον στοιχειώδη διάλογο. Είναι ξεκάθαρο ότι επιλογή τους είναι η σύγκρουση.

Η Επιθεώρηση Εργασίας αφού κάλεσε την εργοδοσία της ΕΥΡΩΠΗΣ να συζητήσει με το Σωματείο την περίπτωση να ανακαλέσουν τις περικοπές, στη συνέχεια απέφυγε να πάρει σαφή θέση, παραπέμποντας την υπόθεση στα δικαστήρια.

Η θέση των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου δεν μπορεί παρά να είναι μόνο μία:

Με τα νομικά θα ασχοληθούν οι δικηγόροι και η υπόθεση έχει ήδη πάρει το δρόμο της. Εμείς όμως είμαστε εργαζόμενοι και το δίκιο μας το διεκδικούμε και το επιβάλλουμε με αγώνες. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε αγωνιστική ετοιμότητα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  1. Άμεση επιστροφή των παράνομα παρακρατηθέντων επιδομάτων και μισθών από την ΕΥΡΩΠΗ.
  2. Να επανέλθει ο κανονικός ρυθμός στις μισθοδοσίες, χωρίς καθυστερήσεις και στα δύο πρακτορεία.
  3. Άμεση υπογραφή νέας ΣΣΕ που να κατοχυρώνει μισθούς και επιδόματα, όπως η τελευταία.

Το Δ.Σ. θα συνεδριάσει τη Δευτέρα 16/09 και θα καθορίσει τα επόμενα βήματά μας.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου