Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

... οι απλήρωτοι της "Τρίτης Όψης Α.Ε." καταγγέλλουν ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Οι απλήρωτοι της "Τρίτης Όψης Α.Ε." - που εκδίδει την "Ελευθεροτυπία" -
καταγγέλλουν "προβοκατόρικη επίθεση από ανώνυμους συναδέλφους τους"...

Μια προβοκατόρικη επίθεση
κατά της «Ελευθεροτυπίας»
Στο προχτεσινό πάνδημο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, στο κάλεσμα του οποίου συμμετείχε φυσικά και η εφημερίδα μας, οι εργαζόμενοι της«Ελευθεροτυπίας» δεχτήκαμε μια φασιστικής έμπνευσης επίθεση από υποτιθέμενους συνάδελφους, φυσικά ανώνυμους.

Χιλιάδες φέιγ βολάν σε ακριβό χαρτί ιλουστρασιόν πετάχτηκαν από αγνώστους, που υπογράφουν ως «Απολυμένοι/ες της "Ελευθεροτυπίας"», από την πλατεία Κλαυθμώνος μέχρι το Χίλτον και που βρίζοντας εμάς τους 200 εργαζόμενους στην εφημερίδα, αφού εμμέσως πλην σαφώς ζητάνε να μείνουμε άνεργοι, έγραφαν:
Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι στην «Ελευθεροτυπία» και η εφημερίδα δέχονται μια γκεμπελικής νοοτροπίας επίθεση από τους ίδιους τύπους, που θέλουν να λέγονται και πρώην «άνθρωποι της "Ελευθεροτυπίας"»,

Επειδή οι αναγνώστες της «Ελευθεροτυπίας» έχουν δικαίωμα να ξέρουν την αλήθεια και να ξέρουν ότι κρατάνε την ίδια αδέσμευτη και ανεξάρτητη εφημερίδα που γνωρίζουν,

Επειδή η εδώ και καιρό σιωπή των εργαζόμενων στην «Ελευθεροτυπία», αντί για ένδειξη πολιτισμού και νηφαλιότητας, έχει εκληφθεί από μερικούς σαν ένδειξη ενοχής και αδυναμίας,

Επειδή καμία πρόκληση και καμία βρομιά σε βάρος μας και σε βάρος της «Ελευθεροτυπίας» δεν θα μείνει ανεκτή και αναπάντητη πλέον, απ' όπου κι αν προέρχεται

Και επειδή η «Ελευθεροτυπία» είναι μία, αδέσμευτη, ανεξάρτητη και δεν έχει σχέση με καμία άλλη εφημερίδα, ούτε με απάτες σε βάρος συναδέλφων, όπως έκαναν άλλοι πρώην εργαζόμενοι σ' αυτήν, ούτε με μαυροφορεμένα συμφέροντα πίσω απ' αυτήν, απαντάμε στους συκοφάντες:

1. Οτι να λασπολογείς ανώνυμα, εναντίον εργαζόμενων, καπηλευόμενος ένα αντιφασιστικό συλλαλητήριο και το θάνατο ενός δημοκράτη, δεν είναι απλώς αντισυναδερφικό. Αποκαλύπτει μια ακραία αντιδημοκρατική νοοτροπία που την παραδίνουμε στην κρίση του αναγνώστη, για να καταλάβει ποιοι είναι οι κατήγοροι της «Ελευθεροτυπίας».

2. Οτι να αποκαλείς «τζάμπα μάγκες» εργαζόμενους, που βγάζουν μια Δημοκρατική εφημερίδα, γιατί εμείς τη βγάζουμε την εφημερίδα ακόμα κι αν αντιμετωπίζουμε τεράστια οικονομικά προβλήματα, φανερώνει προφίλ και επιχειρηματολογία τραμπούκου.

3. Οτι να λες πως η εφημερίδα βγαίνει «με τα λεφτά των άλλων», υπονοώντας τους απλήρωτους της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», είναι ένα τεράστιο ψέμα, που αναπαράγεται εδώ και καιρό αναπάντητο.

Γιατί οι συκοφάντες δεν λένε ποτέ ότι και οι 200, που βγάζουμε σήμερα την «Ελευθεροτυπία», είμαστε απλήρωτοι, όπως κι εκείνοι από τη «Χ.Κ. Τεγόπουλος», και μας οφείλονται κι εμάς τα ίδια, που οφείλονται και στους άλλους πρώην εργαζόμενους της επιχείρησης.

Γιατί πάνω απ' όλα διεκδικούμε κι εμείς δικαστικά και μάλιστα με τους ίδιους δικηγόρους, με τους άλλους πρώην εργαζόμενους, αυτά που μας οφείλονται.

Μόνο που εμείς μείναμε εδώ να απεργούμε υπό τις προτροπές κάποιων απ' αυτούς που σήμερα παριστάνουν τους εισαγγελείς. Ενώ, αυτοί οι κάποιοι φώναζαν «όλοι μαζί» στις συνελεύσεις και την ίδια ώρα, την Ανοιξη πέρυσι, πίσω από την πλάτη μας, χωρίς να πουν λέξη, κατοχύρωναν στο υπουργείο το λογότυπο μιας άλλης εφημερίδας, κλεψίτυπο της «Ελευθεροτυπίας», για να εξαπατήσουν τους αναγνώστες.

Εμείς οι πολλοί, μείναμε εδώ να υπερασπιζόμαστε αυτά που μας οφείλονται ακόμα. Και είμαστε ακόμα εδώ. Δεν την εγκαταλείψαμε την εφημερίδα για να φτιάξουμε το μαγαζάκι μας, των λίγων, αφήνοντας στην τύχη τους 780 συναδέλφους μας.

Είμαστε 200 και κρατάμε ζωντανό το μόνο περιουσιακό στοιχείο, που αξίζει τόσο, ώστε, αν με τον καθημερινό μας αγώνα ξαναφέρουμε τους αναγνώστες της εφημερίδας στο «σπίτι τους», να μπορέσουμε κι εμείς και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να πάρουμε τα χρωστούμενά μας πίσω.

Γιατί, δυστυχώς, οι ακόμα πιο πολλοί, συνάδερφοί μας απλήρωτοι της «Χ.Κ. Τεγόπουλος» που είναι άνεργοι ή σκορπισμένοι, σε διάφορες δουλειές της ανάγκης, δεν μπορούν να ελπίζουν ούτε καν σε μια πτώχευση. Μπορούν να ελπίζουν μόνο σε μας.

Και γιατί οι λίγοι, που έφτιαξαν το δικό τους μαγαζάκι και στο οποίο εργάζονται δεκάδες καλοί συνάδερφοί μας, απλήρωτοι κι αυτοί, το έφτιαξαν μόνο για τους εαυτούς τους. Και μ' αυτό, φυσικά, προσθέτουν πλούτο στις τσέπες των ιδιοκτητών των πρακτορείων και των πιεστηρίων, που τυπώνονται. Οπως όλοι μας άλλωστε.

Μόνο που εμείς τη θέλουμε αυτή την αλυσίδα, γιατί ταΐζει χιλιάδες εργαζόμενους. Δεν παριστάνουμε ότι δεν έχουμε τράπεζες, εργοδότες και υποχρεώσεις, σαν κάποιους, που δεν ξέρουν ούτε τις βασικές αρχές του μαρξισμού και παριστάνουν τους αριστερούς δημοκράτες.

Τέλος, εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ να κλείσει καμιά εφημερίδα και να μείνουν άνεργοι εργαζόμενοι. Γιατί δεν παριστάνουμε ούτε τους εργαζόμενους ούτε τους δημοκράτες. Είμαστε.

4. Ακόμα, να ξεσκεπάσουμε και άλλο ένα γκεμπελικό ψέμα στα χυδαία φέιγ βολάν, που έπεσαν στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο της Τετάρτης.

Αυτοί, που υπογράφουν σαν «απολυμένοι της "Ελευθεροτυπίας"» δεν είναι καν απολυμένοι. Αρκετοί εργαζόμενοι της «Χ.Κ. Τεγόπουλος», μη έχοντας πώς να ζήσουν στη διάρκεια της μεγάλης απεργίας, ζήτησαν από την εταιρεία να απολυθούν έπειτα από συμφωνία, για να μπουν στο ταμείο ανεργίας και να διασφαλίσουν τις αποζημιώσεις τους. Τίποτε πιο δίκαιο και θεμιτό από τους εργαζόμενους. Καλά έκαναν.

Ο,τι χειρότερο είχε να συμβεί στους 870 εργαζόμενους από τη «Χ.Κ. Τεγόπουλος» ήταν ότι μας άφησε επί 5 μήνες απλήρωτους -γιατί μετά ξεκίνησε η μεγάλη απεργία- και επομένως, στη συνέχεια, πολλούς χωρίς δουλειά. Ενα έγκλημα.

Και για να τελειώνουμε με το διαρκώς επαναλαμβανόμενο παραμύθι των συκοφαντών: Απλήρωτοι από τη «Χ.Κ. Τεγόπουλος» είμαστε ακόμα και όσοι δουλεύουμε σήμερα στην «Ελευθεροτυπία». Διεκδικώντας δικαστικά τα οφειλόμενα από τη «Χ.Κ. Τεγόπουλος». Και δεν επιτρέπουμε, ούτε θα επιτρέψουμε πια, σε κανέναν να βρίζει ούτε αυτή μας τη διεκδίκηση ούτε τη δουλειά μας ούτε την εφημερίδα που τιμάμε με τον ιδρώτα μας.

Ως εδώ.
Η γενική συνέλευση
των εργαζόμενων
της «Ελευθεροτυπίας»
ομόφωνα
---
πηγή: Enet.gr

---
Και ορισμένες παρατηρήσεις
από μια απλήρωτη (Λιάνα Σπυροπούλου)
της Χ.Κ.Τεγόπουλος

"Παρόλο που ουδεμία σχέση είχα με το συμβάν, έχω να παρατηρήσω τα εξής:

1) Από πού φαίνεται ότι το "τσάμπα μάγκες" υπονοεί τους εργαζόμενους και όχι αυτούς που έστησαν το καινούργιο - λαθραίο, κατά την άποψή μου - μαγαζί;

2) Πόθεν προκύπτει ότι ο εμπνευστής του φυλλαδίου ζητά να μείνουν άνεργοι οι εργαζόμενοι στο καινούργιο έντυπο; Όχι ότι έχει καμιά διαφορά το άνεργος από το απλήρωτος για την τσέπη των 200, αλλά λέμε τώρα...

3) Σαφώς και η εφημερίδα αυτή βγαίνει και με δικά μας λεφτά, αφού και τα κατασχεμένο κτίριο απασχολείται χωρίς αντίτιμο, και μεγάλη ποσότητα χαρτιού της Χ.Κ.Τεγόπουλος πήγε για "σκραπ" και τα χρήματα πήγαν για την έκδοση αυτή της Τρίτης Όψης.

4) Στοχοποιούνται οι συνάδελφοι της "Εφημερίδας των Συντακτών" με κάποιες αποδείξεις; (ούτε μ' αυτούς έχω καμιά σχέση). Και αν ναι, ποιες είναι αυτές;

5) Μια που αναφέρθηκε ότι οι συντελεστές της "ΕτΣ" άφησαν 780 στη μοίρα τους, το ίδιο δεν έκανε και η "Τρίτη Όψη";

6) και τελευταίο. Τα "Ως εδώ" να πάτε να τα πείτε στη Μάνια και στον Χάρη, που σας έχει ξανά απλήρωτους. Αλλά εκεί ...μούγκα, έτσι; Διότι σ' αυτούς τους δύο δεν είδα κανένα "Ως εδώ"...
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

4 σχόλια:

  1. Θέλει και λίγη φαιά ουσία για να μην καταλαβαίνει κανείς και να αναρωτιέται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είμαι παλιά αναγνώστρια της Ελευθεροτυπίας και νυν αναγνώστρια της εφημερίδας των συντακτών.
    Στο προχτεσινό πάνδημο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, ήμουν κι εγώ και με χαρά είδα τα φέιγ βολάν με το σχετικό κείμενο.
    Για μια ακόμη φορά ένιωσα δικαιωμένη με την εμπιστοσύνη που έχω δείξει ως αναγνώστρια στην ΕτΣ, μιας και συμφωνώ απόλυτα με την κινηματική αυτή πράξη
    των απολυμένων της Ελευθεροτυπίας.
    Το κείμενο λοιπόν αυτό
    α) δεν αναφέρεται κατά τη γνώμη μου στους εργαζόμενους της Ελευθεροτυπίας
    β) απορώ πως μπορούν να δουλεύουν απλήρωτοι και μάλιστα να τιμούν με τον ιδρώτα τους αυτή την εφημερίδα που τους αφήνει απλήρωτους…..και
    γ) με θλίβει και με εξοργίζει το ότι χρησιμοποίησαν την ιδία χυδαία και φασιστική νοοτροπία και πρακτική που χρησιμοποιούν τα καθεστωτικά ΜΜΕ, της καπήλευσης του θανάτου του νεαρού Φυσσα, για να επιχειρηματολογήσουν στην ουσία άνευ επιχειρημάτων.
    Αυτή η επιστολή μου φαίνεται ότι γράφτηκε απλά για να γραφτεί…

    ααα.... το ΜΑΝΙΑ-ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ πολυ καλο!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Oι εργαζόμενοι της "Ελευθεροτυπίας" δεν έφυγαν στιγμή απο την εφημερίδα τους.Παλεψαν μεχρι τέλους και συνεχίζουν. Δεν πρωτοστατουσαν σε απεργιακό αγώνα και την ίδια στιγμη κατοχύρωναν τον τίτλο μιας άλλης εφημερίδας-μαϊμού που θα απαξίωνε την ορίτζιναλ σε βάρος ολων. Μόνο με ζωντανη την "Ε" υπάρχει η ελπιδα να πάρουν κάποτε (ολοι) τα λεφτά τους. Ασφαλώς και όποιος έχει απηυδήσει, δικαιούται να βγάλει μια άλλη εφημερίδα -οχι όμως κόπια της "Ε"! . Και οχι σε βάρος των εργαζόμενων της "Ε". Πόσω μάλλον να ρίχνει λάσπη σε μια τιτάνια προσπάθεια ανθρώπων που τιμούν αυτήν την εφημερίδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιά η διαφορά του homo erectus από τον homo sapiens σήμερα; Ο homo erectus συνεχίζει να δουλεύει απλήρωτος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή