Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

... απεργία Πρακτορείων - έστειλαν τα ΜΑΤ ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Σχόλιο "Α" : ... κι όμως, ακόμη και σήμερα, υπάρχουν εργαζόμενοι στο χώρο των ΜΜΕ που παλεύουν - στις πύλες της κάθε εργασιακής γαλέρας - για το αυτονόητο: Ζωή με Αξιοπρέπεια ... ας το λάβουν υπόψη τους οι υπόλοιπες "Συνεργαζόμενες Ενώσεις στο χώρο των ΜΜΕ" ... και ας ξεπεράσουν φοβίες και δουλείες χρόνων ... τα δικαιώματά μας δεν τα διεκδικούμε και φυσικά δεν μπορεί να τα κερδίσουμε μόνον με έκδοση "ηρωικών" ανακοινώσεων ... στοιχειώδες ... 

Ανακοίνωση - Καταγγελία
.
... οι δυνάμεις των ΜΑΤ μπροστά στην πύλη της "Ευρώπης" ...
Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση και την εργοδοσία των πρακτορείων «Ευρώπη» που έστειλε τα ΜΑΤ για να σπάσουν την απεργία των εργαζομένων στα πρακτορεία Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στα Πρακτορεία Τύπου με το σωματείο τους την Τετάρτη 25-9-13 πραγματοποίησαν 24ωρη απεργία ενάντια στις παράνομες περικοπές των αποδοχών τους και διεκδικώντας άμεσα υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, που θα κατοχυρώνει τουλάχιστον ότι προβλέπει η τελευταία τους Σύμβαση.

Η απεργία είχε απόλυτη συμμετοχή και στα δύο πρακτορεία ΑΡΓΟΣ και ΕΥΡΩΠΗ. Οι εργαζόμενοι συμμετείχαν μαζικά από νωρίς στις απεργιακές φρουρές για να διεκδικήσουν το αυτονόητο: Ζωή με Αξιοπρέπεια.

... η απεργιακή φρουρά των εργαζομένων ...

Η εργοδοσία (Μπόμπολας, Αλαφούζος, Ψυχάρης) δεν κάτσανε με τα χέρια σταυρωμένα. Αυτοί που παρουσιάζουν τις φυλλάδες τους ως υπερασπιστές της δημοκρατίας, αυτοί που τώρα τελευταία σκίζονται να μιλάνε ενάντια στη βία, στείλανε τα ΜΑΤ να δείρουν τους απεργούς εργάτες. Τώρα που είδαν ότι θίγονται τα κέρδη τους, λειτούργησε η δημοκρατία του κεφαλαίου.

Η κυβέρνηση και το υπουργείο δημόσιας τάξης, ως υπάλληλοι των μεγαλοεκδοτών, στείλανε από νωρίς ένα σωρό περιπολικά και αστυνομικούς να γυρίζουν μέσα και έξω από το χώρο δουλειάς. Δε δίστασαν μάλιστα με τη συμβολή των ΜΑΤ, να στήσουν απεργοσπαστικό μηχανισμό με οδηγούς εκτός πρακτορείων, για να πάρουν φορτηγά με εφημερίδες. Ακόμα και όταν όλα είχαν τελειώσει και «πέτυχαν το σκοπό τους», χτύπησαν τον πρόεδρο του σωματείου των πρακτορείων Παναγιώτη Κατάρα.

Δεν μας ξαφνιάζει η αντίδρασή τους, μιας και είναι λογική από κάποιον που βλέπει ότι χάνει τη μάχη. Οι συνάδελφοι στα πρακτορεία, είναι νικητές γιατί ανάγκασαν την εργοδοσία να κινήσει ολόκληρο μηχανισμό για να βγάλει τελικά στα περίπτερα εφημερίδες με ύλη ψυγείου χωρίς να καταφέρει να σπάσει την απεργία. Έχουν σκυλιάσει, γιατί αυτοί που υπολόγιζαν να κάνουν τη βρόμικη δουλειά τους, βγάλανε συμπεράσματα και στάθηκαν στις πύλες των πρακτορείων μαζί με τους απεργούς. Είναι πανικόβλητοι γιατί βλέπουν πως οι εργαζόμενοι έχουν πετύχει την ενότητά τους, τη συσπείρωσή τους σε ταξική κατεύθυνση και δεν τρομοκρατούνται.

Στέλνουμε μήνυμα στους εργοδότες των Πρακτορείων, που ταυτόχρονα είναι ιδιοκτήτες πολλών τυπογραφείων και εφημερίδων, ότι η εργατική τάξη δεν τρομοκρατείται και δε μπαίνει στο γύψο.

Σήμερα στα Πρακτορεία, αύριο στα Τυπογραφεία
και πολύ σύντομα σε κάθε χώρο δουλειάς,
θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει. 

Η μάχη για τις συλλογικές συμβάσεις δεν έχει τελειώσει

Οι εργάτες δεν έχουμε πει την τελευταία λέξη

Οι Λιθογράφοι μαζί με τους εργαζόμενους στα Πρακτορεία Τύπου θα βρεθούμε το επόμενο διάστημα από κοινού στις πύλες των εργοστασίων για τα δικαιώματά μας.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου