Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

... Μπόμπολας, Ψυχάρης στην αγκαλιά της Alpha Bank ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Τα μυστήρια
του δανείου Μπόμπολα
και ο …ΔΟΛ
... Κωστόπουλος (Alpha Bank), Ψυχάρης (ΔΟΛ) ...
Η ανακοίνωση του εκδοτικού συγκρότημα της οικογένειας Μπόμπολα στο Χρηματιστήριο ότι έλαβε δάνειο καθαρής αξίας 10 εκατ. ευρώ από την Alpha Bank προκάλεσε σύγχυση στο τηλεοπτικό σκηνικό. Η αιτιολόγηση της σύναψης δανείου από τον ίδιο τον «Πήγασο» πως το δάνειο αυτό θα χρησιμοποιηθεί «για τη χρηματοδότηση γενικών επιχειρηματικών σκοπών της εταιρείας», πύκνωσε το μυστήριο αλλά παράλληλα έδωσε και την κατεύθυνση για την εξήγηση του.

Σε μια περίοδο που οι τράπεζες εμφανίζονται να έχουν κλείσει το πουγκί της δανειοδότησης κάτω από το σφιχτό έλεγχο των ελεγκτικών μηχανισμών της Black Rock και του ενδελεχούς ελέγχου των στοιχείων στα προγράμματα περικοπών και αναδιάταξης των επιχειρήσεων, η τράπεζα που χρηματοδοτεί τα τελευταία χρόνια τα δυο εκδοτικά συγκροτήματα Μπόμπολα και ΔΟΛ του Σταύρου Ψυχάρη, ενέκρινε χωρίς πρόβλημα δάνειο «ονομαστικής αξίας 16.059.097 ευρώ».


Την αναχρηματοδότηση του δανεισμού του ΔΟΛ στο μεταξύ πάλευε μέχρι σήμερα ο Σταύρος Ψυχάρης αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Έτσι το συγκρότημα προχώρησε στην επιβολή του προγράμματος μαζικών απολύσεων ενώ προανήγγειλε δραστικές λειτουργικές περικοπές σε όλα τα επίπεδα της εταιρείας.

Ως κοινός παρανομαστής στις παραπάνω εξελίξεις επανέρχονται τα σενάρια για την πρόθεση μιας ιδιότυπης «συγχώνευσης» μεταξύ των δυο εκδοτικών συγκροτημάτων. «Συγχώνευση» ή «εξαγορά» στην οποία τον πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχουν οι τράπεζες και το ύψος των μη εξυπηρετούμενων δανείων.
---
πηγή: Τυπολογίες
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου