Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2013

... νέο (παλιό) πρόσωπο στον πλανήτη ΔΟΛ ...

*
zoornalistas
***
*


Ο (γνωστός) άγνωστος
σύμβουλος του Σταύρου Ψυχάρη


Ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ μετά και την εμφάνιση ενός νέου προσώπου στον Οργανισμό που ήδη εγκαταστάθηκε στο καινούργιο του γραφείο στον 5ο όροφο της Μιχαλακοπούλου.


Πρόκειται για στενό φίλο και άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του Σταύρου Ψυχάρη. Το συγκεκριμένο πρόσωπο πέραν της σχέσης που διατηρεί από την εποχή του Λαμπράκη με τον ισχυρό άνδρα της Μιχαλακοπούλου, δεν είναι σχετικός με τα media, αφού το αντικείμενό του είναι οι τέχνες και η προώθηση του πολιτισμού.

Κάποιοι με μακρά θητεία στον ΔΟΛ δεν ξαφνιάστηκαν από την παρουσία του κι αυτό γιατί ο εν λόγω κύριος έχει εμφανιστεί και κατά το παρελθόν στα γραφεία του Συγκροτήματος. Κι αυτό είναι φυσικό, καθώς έχει διατελέσει και μέλος του δ.σ. του ΔΟΛ στις αρχές της νέας χιλιετίας (2002) όταν ακόμη.. ζούσε ο Χρήστος Λαμπράκης με τον οποίο επίσης διατηρούσε εξαιρετική σχέση (άνθρωποι του πολιτισμού και οι δύο).

Οι πιο παλιοί λένε ότι κάθε φορά που υπάρχουν δυσκολίες στον ΔΟΛ ο συγκεκριμένος επιστρατεύεται από τον Σταύρο Ψυχάρη για να διαδραματίσει ρόλο «άτυπου μάνατζερ». Ο εκδότης του ΔΟΛ του έχει τυφλή εμπιστοσύνη και τον χρησιμοποιεί όποτε θέλει να «συμμαζέψει το μαγαζί» όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο άγνωστος σύμβουλος του Ψυχάρη, όπως γράφουν τα "Παραπολιτικά", λέγεται ότι έχει καταρτίσει μια εμπεριστατωμένη μελέτη προς την κατεύθυνση της κατακόρυφης μείωσης των λειτουργικών εξόδων. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι στο γραφείο του Ψυχάρη έχει φτάσει εισήγηση με νέα δεδομένα σχετικά με την άμεση δημιουργία του ενιαίου newsroom για τις εφημερίδες του συγκροτήματος ( Νέα και Βήμα) καθώς και για τον «Βήμα fm» και τα sites του Οργανισμού. Επίσης υπάρχει εισήγηση για περιορισμό στο ελάχιστο όλων των περιοδικών εκδόσεων του ΔΟΛ - θυμίζουμε ότι πριν από λίγες μέρες απολύθηκε η διευθύντρια του «Cosmopolitan», Νάσια Μπίθα.

Ολα τα παραπάνω βέβαια δεν προμηνύουν τίποτα καλό για τους εργαζόμενους καθώς οι περαιτέρω περικοπές σε μισθούς και οι νέες μαζικές απολύσεις έχουν προαναγγελθεί...

Υ.Γ. Ο μυστικοσύμβουλος του Σταύρου Ψυχάρη είναι ο Παναγιώτης Κουβουτσάκης που διατηρεί τον ομώνυμη πινακοθήκη στην Κηφισιά. Ο Κουβουτσάκης, γνωστός παράγοντας των βορείων προαστίων, ασχολείται με τα κοινά μέσω της πινακοθήκης, ενώ ποτέ δεν έκρυψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Αυτό που θα επιθυμούσε περισσότερο είναι να γίνει δήμαρχος Κηφισιάς.
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου