Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

... Μιχαλόλιας - Μιχαλολιάκος και Χρυσή Αυγή ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Τάκης Μιχαλόλιας:
O άγνωστος αδελφός
του Νίκου Μιχαλολιάκου


Τι καταγγέλλει το Vice για τον ρόλο του στη Χρυσή Αυγή

Κανείς δεν γνωρίζει με σαφήνεια τον ρόλο που έχει στη Χρυσή Αυγή ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου και γνωστός δικηγόρος Τάκης Μιχαλόλιας, όπως και τον λόγο που οι δύο αδελφοί έχουν διαφορετικά ονόματα.

Πολλοί υποστηρίζουν, ότι δεν υφίσταται κάποιος ειδικό λόγος και ότι απλώς στη Μάνη, από όπου κατάγεται η οικογένεια υπάρχει η παράδοση των διπλών επωνύμων, ενώ υποστηρίζουν μάλιστα ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών είναι άριστη.

Ποιος είναι ο Τάκης Μιχαλόλιας

Ο Τάκης Μιχαλόλιας είναι ένας από τους πλέον γνωστούς και ισχυρούς ποινικολόγους της Αθήνας και έχει διατελέσει νομικός σύμβουλος ή συνήγορος υπεράσπισης σε πολύκροτες υποθέσεις. Ηταν συνήγορος του Γιώργου Κοσκωτά στην πολύκροτη δίκη. Ακόμη έχει υπερασπιστεί τον ηγούμενο Εφραίμ, τον εκδότη Γρηγόρη Μιχαλόπουλο, τον γνωστό ακροδεξιό Περίανδρο που έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Τι καταγγέλλει το περιοδικό Vice

Σε δημοσίευμα του με ημερομηνία 19 Σεπτεμβρίου 2013, το περιοδικό Vice αναφέρεται στις πρακτικές που χρησιμοποιεί η Χρυσή Αυγή για την στρατολόγηση νέων μελών από πιο επιφανείς τάξεις- αποστολή που την έχει αναλάβει ο αδερφός του γενικού γραμματέα της Χρυσής Αυγής.

Γράφει συγκεκριμένα και μεταφράζουμε:

« Ο αδερφός του Νίκου Μιχαλολιάκου θεωρείται πως στρατολογεί ''βαριά'' ονόματα από δικηγορικούς κύκλους, επιχειρηματίες και ακαδημαϊκούς - συνήθως επαγγελματίες οι οποίοι είναι λίγο παραπάνω από λάτρεις της Χούντας και των στρατηγών που έριξαν την Ελληνική κυβέρνηση το 1967 ».

Οι σχέσεις της Χρυσής Αυγής με πιο επιφανείς τάξεις

« Οσο περίεργο και εάν ακούγεται, την ίδια στιγμή που η Χρυσή Αυγή ασκεί συνεχή βία, φλερτάρει ταυτόχρονα με σχετικά αξιοσέβαστες τάξεις, πλευρίζοντας την Νέα Δημοκρατία, η οποία κράτησε χαμηλούς τόνους για την επίθεση στους κομμουνιστές στο Πέραμα και περιορίστηκε να την καταδικάσει μόνο το γερμανικό Spiegel », ενώ γίνεται και αναφορά στις δηλώσεις του Μπάμπη Παπαδημητρίου, πως η Νέα Δημοκρατία θα μπορούσε να συνεργαστεί με μια πιο «σοβαρή» Χρυσή Αυγή.

«Ηθικός αυτουργός
της επίθεσης στο Πέραμα
ο Γιάννης Λαγός»

Στη συνέχεια το Vice, σχολιάζοντας την επίθεση στο Πέραμα αναφέρει: « Δεν μοιάζει με σύμπτωση το γεγονός πως η επίθεση έγινε μετά από μια ομιλία δύο βουλευτών της Χρυσής Αυγής στην περιοχή. Ενας από αυτούς, ο Γιάννης Λαγός είπε στην ομάδα των ακτιβιστών του: ''Διαλέξτε πως θέλετε να προχωρήσετε και εμείς θα σας στηρίξουμε''. Αυτό θυμίζει μια ομιλία που έκανε πέρυσι, όπου μετά άρχισαν επιθέσεις εναντίον Αιγυπτίων ψαράδων. Και στις δύο περιπτώσεις, καμία κατηγορία για προτροπή σε βια δεν έγινε εναντίον του και είναι απίθανο να γίνει κατά της Χρυσής Αυγής μετά την δολοφονία του Φύσσα ».

Κλείνοντας το δημοσίευμά του το περιοδικό, υποστηρίζει πως μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, « η διπλή τακτική της Χρυσής Αυγής να σφίγγει με το ένα χέρι τα χέρια των αξιοσέβαστων πολιτικών τάξεων και ταυτόχρονα με το άλλο να καρφώνει μαχαίρια στους εχθρούς της, ίσως να έφτασε στο τέλος της ».
---
πηγή: iefimerida
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου