Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013

... "ΕΞΠΡΕΣ" - ΣΕΠΕ - Ενώσεις (ανίκανων ή...) ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Καινούργια "φάμπρικα" ανοίξαμε μεταξύ Ενώσεων
εργαζομένων και Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας
για την εφημ. "ΕΞΠΡΕΣ"



Καταγγελία στο ΣΕΠΕ (7/3/2013)
για την εφημ. "ΕΞΠΡΕΣ"
... Γ. Καλοφωλιάς: ο κερδισμένος ...


Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή-καταγγελία για την εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» προς το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ):

«Προς
το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Κύριοι,

Σας καταγγέλλουμε ότι η ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία «ΕΞΠΡΕΣ – Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» και το διακριτικό τίτλο «ΕΞΠΡΕΣ Ημερήσια Οικονομική Εφημερίδα», που εδρεύει στο Μαρούσι Αττικής, οδός Πηγάσου αρ. 14, όπως εκπροσωπείται νόμιμα, και εκδίδει την ημερήσια οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ», δεν καταβάλλει τις δεδουλευμένες αποδοχές δημοσιογράφων.

Ειδικότερα, στους συνάδελφους οφείλονται αποδοχές 13 έως 24 μηνών, με αποτέλεσμα η συνολική οφειλή των δεδουλευμένων αποδοχών τους να ανέρχεται περίπου στο ποσό των 1.700.000 ευρώ (!!), ενώ η εταιρεία χρωστάει επιπλέον και τις ασφαλιστικές τους εισφορές.

Επειδή η συμπεριφορά της καταγγελλόμενης εταιρείας αντιβαίνει τις κατά νόμο και κατά τη σύμβαση υποχρεώσεις της, σας ζητούμε να προχωρήσετε στις νόμιμες ενέργειες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο"

---

... έξι μήνες μετά ...

Οι Ενώσεις ζητούν από το ΣΕΠΕ
να ορίσει τριμερή συνάντηση
για την εφημ. "ΕΞΠΡΕΣ" (11/9/2013)
... Γ. Καλοφωλιάς: προφανώς γελάει μ' όλα τούτα ...


ΕΝΩΣΙΣ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΣΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΠΗΕΑ)
ΕΝΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΘΗΝΩΝ (ΕΤΗΠΤΑ)

Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ και της ΕΤΗΠΤΑ απέστειλαν χθες στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας την ακόλουθη αίτηση:

«Προς
Το Σώμα Επιθεώρησης Λαυρίου.

ΑΙΤΗΣΗ

1. Της «Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Σ.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Ακαδημίας αρ. 20 και εκπροσωπείται νόμιμα.

2. Της «Ένωσης Προσωπικού Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών» (Ε.Π.Η.Ε.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Βουκουρεστίου αρ. 36 και εκπροσωπείται νόμιμα.

3. Της «Ένωσης Τεχνικών Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου Αθηνών» (Ε.Τ.Η.Π.Τ.Α.), που εδρεύει στην Αθήνα, οδός Αριστείδου αρ. 10-12 και εκπροσωπείται νόμιμα.

_______________________

Παρακαλούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ των εκπροσώπων των σωματείων μας των εργαζομένων (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ και ΕΤΗΠΤΑ), των εκπροσώπων της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «ΕΞΠΡΕΣ Δ. ΚΑΛΟΦΩΛΙΑΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.», που εδρεύει στην Κερατέα Αττικής, επί της Λεωφόρου Λαυρίου, 46ο χλμ (Επιχειρηματικό Πάρκο Κερατέας), όπως εκπροσωπείται νόμιμα και η οποία εκδίδει την ημερήσια οικονομική εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» και δική σας, προκειμένου να συζητήσουμε το μείζον πρόβλημα της οφειλής δεδουλευμένων αποδοχών, συμπεριλαμβανομένου και του επιδόματος αδείας 2013, των εργαζομένων στην εφημερίδα «ΕΞΠΡΕΣ» δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών τύπου.

Αθήνα, 11 Σεπτεμβρίου 2013»



ΤΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ

... στα απλοελληνικά όλες αυτές οι "ενέργειες" (απεργίες αποσπασματικές, "εξαιρέσεις" πιεστών, ΣΕΠΕ, ακάλυπτες επιταγές κ.ά.) είναι άλλα λόγια ν' αγαπιόμαστε ... μα, κανείς δεν βλέπει, δεν ακούει, δεν οσφρίζεται ότι το μελάνι στο πιεστήριο ρέει άφθονο πάνω στο χαρτί; ... πόσο ανίκανος πρέπει να 'ναι κάποιος - εκτός αν συντρέχει άλλος λόγος σοβαρός... - για να μην αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κοροϊδίας; ... πόσο;
*
ΣΕΠΕ - το καταφύγιο "αντίστασης" όλων όσοι δεν μπορούν να περιφρουρήσουν ούτε μία μέρα πραγματικής απεργίας ...
*
Και παράλληλα "τρέχει" και ο ΔΟΛ...

---

Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου