Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

... "Πρώτο Θέμα" και εμπόριο αίματος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Εμετικό πρωτοσέλιδο του "Πρώτου Θέματος"

Δ. Τρίμης: "Οι υμνητές των ναζί
τώρα “πουλάνε”
τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα"

Έκαναν lifestyle επιλογή το ναζισμό, έχτισαν το προφίλ των δολοφόνων, τώρα εμπορεύονται τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Το “Πρώτο Θέμα” του Θ. Αναστασιάδη, γνωστού κομιστή DVD, κατάφερε να τερματίσει τον κανιβαλισμό: Προφανώς αγόρασε φωτογραφία τραβηγμένη από κινητό, που δείχνει τον Παύλο Φύσσα να ξεψυχά στα χέρια της κοπέλας του. Και την έκανε πρωτοσέλιδο (κάτω από τα κουπόνια και τις προσφορές του) με λεζάντα: Δεν ξεχνώ το φασισμό. Φυσικά, αρνούμαστε να αναδημοσιεύσουμε το εξώφυλλο.

Το ξέρουμε πολύ καλά, το “Πρώτο Θέμα” δεν ξεχνά το φασισμό. Τον αναπαράγει, τον απενοχοποιεί, τον κάνει lifestyle επιλογή. Όταν στέλνει συντάκτες του να καλύψουν γάμους βουλευτών της Χρυσής Αβγής. Όταν ασχολείται με τις ερωτικές συντρόφους του Κασιδιάρη. Όταν παίζει τη θεωρία των δύο άκρων με τρόπο χυδαίο, όταν παίρνει συνεντεύξεις, όταν φιλοξενεί αρθογραφία. Αυτό έκανε τόσο καιρό και η “εφημερίδα” και ο ίδιο ο Θέμος Αναστασιάδης από την εκπομπή του. Έβαζαν στο πλυντήριο τους ναζί και τους έβγαζαν άσπιλους. Τους έχτισαν το προφίλ του μάτσο άντρα, του καλού παλικαριού που μοιράζει τρόφιμα, που θα καθαρίσει τον τρόπο.

Τώρα, με τον πιο χυδαίο, απάνθρωπο τρόπο, ξεπέρασαν τα όρια της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, τα όρια της ίδιας της ανθρωπιάς. Η φωτογραφία του νεκρού Παύλου Φύσσα γεμίζει τα ήδη ματωμένα χέρια του “Πρώτου Θέματος” με περισσότερο αίμα. Ο Παύλος Φύσσας έπεσε νεκρός από χέρι χρυσαβγίτη, ενός από αυτούς που έκαναν “σύμβολο”.

Σε δήλωσή του ο Δημήτρης Τρίμης, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, τόνισε: «Αυτοί που έστησαν με τα δημοσιεύματά τους το προφίλ των νεοναζί της Χρυσής Αυγής, τώρα, σε μια τραγική στιγμή, “πουλάνε” αναίσχυντα το αίμα του νεκρού».

Αναμένουμε την αντίδραση της ΕΣΗΕΑ…

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου