Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

... "Ελευθεροτυπία" - τέσσερις (4) μήνες απλήρωτοι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Με έναντι
δεν λύνεται το πρόβλημα
στην "Ελευθεροτυπία"
.

Σε νέα γενική συνέλευση προχωρούν σήμερα Δευτέρα οι εργαζόμενοι στην "Ελευθεροτυπία" που στο τέλος Σεπτεμβρίου θα κλείσουν τέσσερις μήνες απλήρωτοι.

Η εργοδοσία έδωσε την περασμένη εβδομάδα έναντι κάποια χρήματα (περίπου 290 ευρώ) για την εξόφληση... Ιουνίου για να ηρεμήσει τα πνεύματα και να κατευνάσει κάπως τις αντιδράσεις. Τα «ψίχουλα» όμως δεν λύνουν το πρόβλημα βιοπορισμού που αντιμετωπίζουν όλοι ανεξαιρέτως οι εργαζόμενοι - πλην ίσως κάποιων συνταξιούχων.

Στην προηγούμενη συνέλευση είχε αποφασιστεί να δοθεί διορία στην ιδιοκτησία για να εξοφληθεί τουλάχιστον ένα μηνιάτικο (ολόκληρο) ειδάλλως θα έμπαινε ξανά στο τραπέζι η πρόταση για απεργιακές κινητοποιήσεις. Μετά τα ψίχουλα οι επί 4 μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι στην γαλέρα της Μίνωος, ζητούν ενημέρωση και αποφασίζουν σήμερα το πως θα πορευτούν...
---
πηγή: zoornalistas
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

2 σχόλια:

  1. Η περιπτωση της "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ" πρεπει να διδασκεται στα πανεπιστημια στο μελλον. Ειναι το καλυτερο παραδειγμα ξεφτυλισμενου καπιταλσιμου το οποιο βρισκει τον τελειο συμαχο σε ενα αχρηστο φοροεισπρακτικο κρατος . Λαμογια/καθηκια ιδιοκτητες, γλυφτες μεγαλουπαλληλοι, ανημποροι εργαζομενοι. Και το πιο αστειο απ' ολα μια αληθεια κρυμενη αναμεσα στην απατεωνια, τον ωχαδερφισμο, τη κακομοιρια και φυσικα τη πουστια.
    Απογευματινη εφημεριδα ναι αλλα αδεσμευτη; Μαλλον καποιος μας κανει πλακα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @ανώνυμος 9:59 - ... έχεις δίκιο ... το πιο στενάχωρο απ' όλα όμως είναι οι "ανήμποροι εργαζόμενοι" ... και κάτι πρέπει να γίνει μ' αυτό ...

      Διαγραφή