Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2013

... ΕΔΟΕΑΠ - ήταν μια κρίσιμη συνέλευση ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*


Συνέλευση στον ΕΔΟΕΑΠ
.


- Διεκδικητικό πλαίσιο προς κυβέρνηση και εργοδότες
- Οχι στις περικοπές και διενέργεια δημοψηφίσματος
- Καταψηφίστηκαν τα πεπραγμένα της διοίκησης Σπανοπούλου


Μετά από 5ωρη διαδικασία στην οποία συμμετείχαν (αρχικά) περί τα 1.000 μέλη του ασφαλιστικού μας ταμείου, οι συμμετέχοντες καταψήφισαν συντριπτικά τα πεπραγμένα της προηγούμενης διοίκησης Σπανοπούλου (αφού το νέο δσ ανέλαβε τον Μάρτιο), καθώς και τον ισολογισμό του 2012, ενώ υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του τρέχοντος έτους.

Το κυριότερο της σημερινής ετήσιας γενικής συνέλευσης, ήταν οι τοποθετήσεις των μελών που παραβρέθηκαν και έδωσαν τον τόνο - τις κατευθύνσεις στο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο εμφανίστηκε τριχοτομημένο. Καταιγιστικά ήταν τα πυρά κατά των μνημονιακών πολιτικών της κυβέρνησης που κούρεψαν - έκλεψαν τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, όπως και κατά των εργοδοτών που οφείλουν μεγάλα ποσά από εισφορές, ενώ έχουν γενικεύσει την μαύρη κατάσταση στα εργασιακά. Αυτοί είναι οι υπαίτιοι της κατάστασης και κατ’ αυτών πρέπει να στραφεί ο αγώνας μας.

Το δεύτερο είναι η αναγκαιότητα συμμαζέματος, πατάσσοντας τα πάρτι των εταιρειών - παρόχων υγείας και τα συμφέροντα που λιμαίνονταν τον οργανισμό, αλλά και τους πελατειακούς -ψηφοθηρικούς μηχανισμούς που είχαν στήσει αυτοί που είναι υπεύθυνοι της κακοδιαχείρισης των προηγούμενων χρόνων. Γι αυτό και επαινέθηκε η εξάμηνη προσπάθεια των Χριστοδουλίδου - Αγγέλη που κατέληξε στην αναθεώρηση συμβάσεων με νοσηλευτικά κέντρα κλπ εξοικονομώντας τρία (3) εκατ. ευρώ.

Οι όποιες προτάσεις σε ένα πλαίσιο εξορθολογισμού, θα τεθούν προς έγκριση στο ίδιο το σώμα των μελών του ΕΔΟΕΑΠ με την διενέργεια εσωτερικού δημοψηφίσματος. Δεν εξουσιοδοτήθηκε το διοικητικό συμβούλιο (ακόμη κι αν επιτευχθεί πλειοψηφία) να αποφασίσει αυθαίρετα για περικοπές επικουρικών συντάξεων ή παροχών υγείας ή μισθών προσωπικού.

Μάλιστα, έγινε απόλυτα κατανοητό στους πάντες και φάνηκε από πολλές τοποθετήσεις, ότι ακόμη κι αν γίνουν αυτές οι περικοπές (που ζητάνε αναφανδόν κάποια μέλη του ΔΣ, κυβερνητικού αλλά και συριζικού προσανατολισμού!), αυτές δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα παρά μόνο για κάποιο λίγο καιρό. Το πρόβλημα είναι η μείωση των εσόδων (αγγελιόσημο, διαφημίσεις, εισφοροδιαφυγή κ.α.), όπως και η αναπλήρωση των κλεμμένων αποθεματικών. Εκεί πρέπει να δώσουμε τον αγώνα, όλα τα μέλη, οι ενώσεις, ο κλάδος.

Γνωστοποιήθηκε πως στις 12 Οκτωβρίου συγκαλείται το γενικό συμβούλιο της ΠΟΕΣΥ, με τη συμμετοχή των διοικήσεων των Ενώσεων, καθώς και του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και του ΕΔΟΕΑΠ, ώστε όλοι μαζί να αποφασίσουν πως θα κινηθούμε αποφασιστικά και διεκδικητικά. Να δούμε… Μη χαθούμε πάλι στα μνημονιακά διλήμματα και τις μεθοδεύσεις των κάθε λογής κυβερνητικών ή άλλων κομματικών σκοπιμοτήτων.
---
- αναδημοσίευση από το asyntaxtostypos
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου