Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013

... ένας δόλια "φτωχός" Πέτρος Κωστόπουλος ...


*
Ανασυγκρότηση
***
*


Ενας φτωχός και μόνος τηλεπαρουσιαστής...


Και επίσημα φτωχός ο πρώην εκδότης και νυν τηλεπαρουσιαστής Πέτρος Κωστόπουλος καθώς το Πτωχευτικό Δικαστήριο Πειραιά διέταξε τη σφράγιση της περιουσίας του. Βάσει της απόφασης και ύστερα από σχετική αίτηση που κατέθεσε πιστωτής, δεν μπορούν να εκτελεστούν διαταγές πληρωμής και κατασχέσεις σε βάρος του Π. Κωστόπουλου.


Έντονα αντέδρασαν οι πρώην εργαζόμενοι στην εταιρία ΙΜΑΚΟ, καθώς η κατάθεση της αίτησης πτώχευσης στο Δικαστήριο του Πειραιά εγείρει πλήθος ερωτηματικών για τα κίνητρα Κωστόπουλου.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σια ΕΕ», με βάση την έδρα της οποίας η αίτηση κατατέθηκε στον Πειραιά δεν έχει νομική υπόσταση από τα τέλη Δεκεμβρίου του 2012, γεγονός που καθιστά αναρμόδιο το Πτωχευτικό Δικαστήριο του Πειραιά.

Τη σχετική κλήση για το δικαστήριο παρέλαβε η σύζυγος Κωστόπουλου, Τζένη Μπαλατσινού, η..
οποία φέρεται να μη συνδέεται εργασιακά με την εν λόγω εταιρία, με έδρα τον Πειραιά.

Η αίτηση πτώχευσης κατατέθηκε από τον πιστωτή στα δικαστήρια του Πειραιά και όχι της Αθήνας όπου υπάγεται η πρώην «ναυαρχίδα» του ομίλου Κωστόπουλου, ΙΜΑΚΟ, με το αιτιολογικό ότι στον Πειραιά (επί της οδού Κολοκοτρώνη) εδρεύει η εταιρία «Π. Κωστόπουλος και Σια ΕΕ».

Την ίδια ώρα, η επιλογή Κωστόπουλου, να μην εμφανιστεί στο Πτωχευτικό Δικαστήριο ως οφειλέτης και να εγκαταλείψει τον εαυτό του στην πτώχευση για το ποσό των 70.000 ευρώ, καταδεικνύει, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, τα κίνητρα του πρώην εκδότη για δόλια αποφυγή πληρωμών.

Οι 85 εργαζόμενοι ζητούν ανακοπή (θα συζητηθεί στις 2 Οκτωβρίου) της απόφασης για την πτώχευση Κωστόπουλου.
---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου