Σάββατο 2 Ιουλίου 2016

... εκατ. ευρώ κέρδη, αλλά για τους απλήρωτους του MEGA; ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ο Παππάς μιλάει για το MEGA
και "φωτογραφίζει" Καρακούση

Ο υπουργός Επικρατείας απαντά στη Βουλή για τις τηλεοπτικές άδειες…

Τον διευθυντή του Βήματος Αντώνη Καρακούση επικαλέστηκε – «φωτογραφίζοντας» τον ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς εχθές στη Βουλή απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή Νίκου Νικολόπουλου για τις τηλεοπτικές άδειες!

Συγκεκριμένα ο υπουργός ανέφερε ότι «Φθάσαμε στο σημείο ο διευθυντής ομίλου που μετέχει στο MEGA να ζητά από τους ιδιοκτήτες των άλλων δύο ομίλων που μετέχουν να βάλουν χρήματα γιατί απέκτησαν ισχύ και χρήμα» για να συμπληρώσει «Είναι δημόσια παραδοχή. Σοκαριστική νομίζω».

Ο Νίκος Παππάς για όσους ενδεχομένως δεν θυμούνται, στην πραγματικότητα αναφερόταν σε πρόσφατο tweet του Αντώνη Καρακούση που αποκάλυπτε ότι τα 20 εκ ευρώ που χρειάζεται το MEGA για την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είναι σταγόνα στον ωκεανό, συγκρινόμενα με τα εκατομμύρια κερδών που έγραψαν οι εταιρίες των Βαρδινογιάννη – Μπόμπολα για το 2015!

Συγκεκριμένα ο διευθυντής του Βήματος τον περασμένο Απρίλιο που ξεκινούσαν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων του MEGA είχε γράψει στο twitter: «Η Motor Oil είχε ταμειακά διαθέσιμα πάνω απο 650 εκατ ευρώ στο τέλος του 2015 και η Ελλάκτωρ άλλα 450 εκατ. Μόλις 20 χρειάζεται το MEGA»!

Εύστοχα ομολογουμένως ο υπουργός Επικρατείας επικαλέστηκε το στέλεχος του ΔΟΛ για να καταδείξει με τον πιο προφανή τρόπο, ότι αυτά που συμβαίνουν στο MEGA με τους απλήρωτους εργαζόμενους, αλλά και συνολικά η ευθύνη για την περιπέτεια που έχει μπει το κανάλι… Εχει ονοματεπώνυμο! Αφού η απόφαση των μετόχων – στην ουσία, να το εγκαταλείψουν… Είναι ενδεικτική του πώς αντιλαμβάνονται τις επενδύσεις (δηλαδή μόνο με δανεικά κι αγύριστα) και του τι πραγματικά συμβαίνει τα τελευταία 25 χρόνια στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο της χώρας!

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου