Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

... οι "6 πρόθυμοι" της ΕΣΗΕΑ και το Φαρμακονήσι ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Φαρμακονήσι έκανε την ΕΣΗΕΑ
η πλειοψηφία των 6 προθύμων


Ανακοίνωση

To κυβερνητικό πραξικόπημα με το «Μαύρο στην ΕΡΤ» και την γνωστή παράγκα του Καψή, που εμφανίσθηκε δήθεν ως δημόσια τηλεόραση, τώρα περνάει χειροπέδες και στο ρεπορτάζ, όπως δείχνει και η περιπέτεια της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου.

Παραμονές εκλογών για μια άλλη Ευρώπη, η κυβέρνηση μετατρέπει την είδηση σε ποινικό αδίκημα και την δημοσιογραφική έρευνα σε κακούργημα, θεωρώντας περιττή πολυτέλεια ατομικά δικαιώματα και πολιτικές ελευθερίες. Μετατρέπει την «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» σε δελτίο στρατιωτικών απορρήτων και πνίγει την αλήθεια στο Φαρμακονήσι.

Μόνο που βρίσκει και τα κάνει, με την πλειοψηφία των 6 προθύμων στο ΔΣ της ΕΣΗΕΑ να τους βάζει πλάτη επιδεικνύοντας ανοχή, αν όχι συνενοχή.

Ως Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων καταγγείλαμε από την πρώτη στιγμή τα νέα έκτροπα και προτείναμε και στη συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, να σταλεί τελεσίγραφο στην κυβερνητική εξουσία, που να συνδυασθεί και με κινητοποιήσεις.

Αλλά από την περασμένη Πέμπτη οι 6 πρόθυμοι στο Προεδρείο του σωματείου των δημοσιογράφων, δείχνουν με τη στάση τους, το δρόμο της υπακοής , που ευτυχώς δεν ακολουθεί ό κλάδος.

Μαρία Γκίκα

Για την γραμματεία της Κίνησης Επαγγελματιών Δημοσιογράφων
Θεσσαλονίκη 17/12/2014
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου