Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

... η περίπτωση Χριστοδουλίδου θυμίζει άλλες εποχές ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Όχι στις διώξεις των εργατών του Τύπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ) καταγγέλλει και καταδικάζει την πρωτοφανή παρέμβαση στην ελευθερία εξάσκησης του δημοσιογραφικού της καθήκοντος της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου, μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), καθώς της ζητήθηκε να «κατεβάσει» από ειδησεογραφικό μπλόγκ είδηση που αφορά την φύλαξη ευαίσθητων στόχων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, υπό την απειλή άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον της σε περίπτωση μη συμμόρφωσής της.

Θεωρούμε ότι ο χαρακτηρισμός «διαβαθμισμένο απόρρητο έγγραφο», προκειμένου για κείμενο δημοσιευμένο στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, απόσπασμα του οποίου ανήρτησε η συνάδελφος, πλήττει την λογική μας αλλά και την προσπάθεια του δημοσιογραφικού κλάδου να κάνει σωστά την εργασία του που είναι η ενημέρωση του Λαού μας, προσπάθεια πιο αναγκαία σήμερα παρά ποτέ.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ καταδικάζει παρόμοιες πρακτικές που θυμίζουν άλλες αλήστου μνήμης εποχές.

Συμπαραστεκόμαστε στην συνάδελφο Πόπη Χριστοδουλίδου που έκανε το αυτονόητο για κάθε δημοσιογράφο: χρησιμοποιώντας νομιμότατους τρόπους, αντλώντας εν προκειμένω την πληροφορία από την ίδια την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, ενημέρωσε την κοινή γνώμη.

Η πρόσβαση του χειμαζόμενου Λαού μας στην ενημέρωση πρέπει να περιφρουρηθεί και θα περιφρουρηθεί από όλο τον κλάδο. Απαιτούμε την παύση κάθε δίωξης εναντίον της συναδέλφου μας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου