Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

... πλειστηριασμοί Χ.Κ.Τεγόπουλος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
E-mail αναγνώστη

Άγονων πλειστηριασμών συνέχεια …



Άλλος ένας άγονος πλειστηριασμός (19/2/14) για τη μηχανή εφημερίδας COMET. Ο τρίτος στη σειρά, συνοδευόμενος με δύο ανακοπές.

Η "σατανική" τιμή 1ης εκκίνησης, 2 εκατομμύρια και ...666.666,666 ευρώ, μάλλον αποθάρρυνε τους δύο ενδιαφερόμενους "χριστιανούς".

Μάλλον οι επισπεύδοντες εργαζόμενοι, αντέχουν να πληρώνουν άγονους πλειστηριασμούς, ψάχνοντας την «καλύτερη τιμή». Όμως και να την πετύχουν, οι εν λόγω εργαζόμενοι, εγκλωβισμένοι με δικαστικές αποφάσεις ασφαλιστικών μέτρων 2μήνου ή και 4μήνου, δηλαδή με μικροποσά, όταν αναγγελθούν (ή και στους γόνιμους πλειστηριασμούς που αναγγέλθηκαν) διεκδικούν ποσά τόσο μικρά, όσο και αυτά που παρακρατεί το Ταμείο Δανείων και Παρακαταθηκών.

Βέβαια μόνοι τους επέλεξαν αυτήν τη νομική τακτική και περιμένουν όπως λένε τον σύνδικο της πτώχευσης που έχουν αιτηθεί, να τους πληρώσει. Ίσως αντέχουν οικονομικά έως τότε, ή ίσως τους έχουν υποσχεθεί για άλλη μια φορά "νέα εξυγίανση" της εταιρείας. Οι υπόλοιποι όμως 650-700 εργαζόμενοι δεν αντέχουν οικονομικά ΤΩΡΑ και έχουν δρομολογήσει νομικά τις απαιτήσεις τους ώστε να πληρωθούν ΑΜΕΣΑ από τα εκπλειστηριάσματα.

Ελπίζουμε ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι, δεν θα εμποδίσουν νομικά αυτές τις άμεσες πληρωμές και ότι δεν θα σταθούν στο πλευρό της εργοδότριας σε τυχόν ανακοπές, εν όψει των πλειστηριασμών των κτιρίων.

Ένα μόνο είναι σίγουρο με τις επιλογές τους. Ότι, ούτε τώρα, ούτε με καλύτερες τιμές και ούτε με τον σύνδικο, θα καταφέρουν να πάρουν ένα αξιόλογο μέρος των «οφειλομένων τους» και μακάρι να πέσουμε έξω.

Κάποιοι απλήρωτοι
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου