Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 2014

... πλησιάζει το "αύριο" για τους Αλαφούζους ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Σοβαρά προβλήματα
σε ΣΚΑΪ και «Καθημερινή»

Tράπεζες, λουκέτα και υποθήκη στο Φάληρο - Τη δημιουργία Ιδρύματος σκέφτεται ο Αρ. Αλαφούζος

Η μάχη για τον μελλοντικό έλεγχο του συγκροτήματος του Φαλήρου έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, με τους Θέμη και Γιάννη Αλαφούζο να αναζητούν λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ΣΚΑΪ και «Καθημερινή».


Οι περισσότεροι διαισθάνονται πως πλησιάζει η στιγμή της κρίσης, με όλα τα σενάρια να είναι ανοικτά. Προς το παρόν, τα δύο αδέρφια έχουν αποφασίσει να κρατήσουν χαμηλά την μπάλα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η επόμενη μέρα θα τους βρει στο ίδιο επίπεδο.

Οσοι γνωρίζουν το παρασκήνιο εκφράζουν τη βεβαιότητά τους ότι από τις επιλογές που θα κάνει ο «πατριάρχης» της οικογένειας, Αριστείδης Αλαφούζος, θα εξαρτηθεί στην κυριολεξία το μέλλον των δύο ομίλων. Το χειρότερο σενάριο για τους διαδόχους της μιντιακής αυτοκρατορίας του Φαλήρου συνδέεται με τις φήμες που θέλουν τον Αριστείδη Αλαφούζο να σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο της δημιουργίας ενός Ιδρύματος στο οποίο θα μεταφέρει το σύνολο των περιουσιακών του στοιχείων. Στην περίπτωση αυτή, όπως γίνεται αντιληπτό, τα πράγματα θα δυσκολέψουν εξαιρετικά, κυρίως για το αφεντικό του ΣΚΑΪ.

Πάντως, ένας από τους λόγους που κάνουν τον πρεσβύτερο Αλαφούζο να καταλήγει στην απόφαση για το Ιδρυμα συνδέεται και με την ενασχόληση του υιού Ιωάννη με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού. «Τρελάθηκε μόλις έμαθε ότι έβαλε υποθήκη το σπίτι του», αναφέρει άνθρωπος που συνομιλεί με τον εκδότη της «Καθημερινής».

Aνεξάρτητα από την όποια μελλοντική εξέλιξη, η αγορά εξετάζει με πολλή προσοχή τα οικονομικά τόσο του Θέμη όσο και του Γιάννη Αλαφούζου, με τις τράπεζες να εκφράζουν σοβαρή ανησυχία για το μέλλον του συγκροτήματος στο Φάληρο.

Ο Γιάννης Αλαφούζος επενδύει όλο και περισσότερο χρόνο στον Παναθηναϊκό, εμπιστευόμενος εν λευκώ την οικονομική διευθύντρια Ευαγγελία Κουτσαυτάκη. Πρόκειται για το πρόσωπο που έχει αναλάβει, ως αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος του ομίλου, τις τύχες του ΣΚΑΪ, μετά την απομάκρυνση του Χρήστου Παναγόπουλου. Η στρατηγική που έχει αποφασίσει ο Γ. Αλαφούζος κινείται προς την κατεύθυνση του περιορισμού των λειτουργικών εξόδων.

Από την πλευρά του, ο Θέμης Αλαφούζος επενδύει και αυτός στη λιτότητα, αλλά και σε πρόσωπα για να αντιμετωπίσει την επόμενη ημέρα. Θέλει και επιδιώκει η «Καθημερινή» να είναι οικονομικά αυτάρκης, ώστε να μη χρειάζεται επιπλέον χρηματοδότηση, και ετοιμάζει προσεκτικά τις κινήσεις για το μέλλον, έχοντας εμπιστοσύνη στις επιλογές του διευθυντή της εφημερίδας, Αλέξη Παπαχελά.
---
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά
- αναδημοσίευση: zoornalistas
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου