Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

... το "Θέμα" έγινε εννέα χρόνων ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απουσίες και χωρίς εκδότη
η νέα «ταυτότητα» στο «ΘΕΜΑ»

Μικρή κερδοφορία για την εφημερίδα που χρησιμοποιείται για αποπληρωμή δανείων

Εννέα χρόνια κυκλοφορίας και επιτυχιών γιόρτασε το «ΘΕΜΑ» την περασμένη Κυριακή και επιφύλαξε μια έκπληξη στους τακτικούς αναγνώστες του: μία πλήρης ταυτότητα με την ιδιότητα και το ονοματεπώνυμο των ανθρώπων που παράγουν την εφημερίδα! Πρώτη φορά ο αναγνώστης έμαθε ποιος είναι διευθυντής της εφημερίδας, ποιοι είναι οι αρχισυντάκτες, αλλά και για ποιο ρεπορτάζ είναι υπεύθυνος ο κάθε δημοσιογράφος. Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και με τον εκδότη, αφού παραμένει άγνωστος στο δημοσιευμένο οργανόγραμμα μιας και δεν προβλέπεται η συγκεκριμένη ιδιότητα! Παρόλα αυτά, τα ονόματα των Αναστασιάδη και Καραμήτσου φιγουράρουν στην αρχή της ταυτότητας χωρίς να συνοδεύονται από κάποια επεξήγηση ή ιδιότητα. Άγνωστο αν οι δύο δημοσιογράφοι το απέφυγαν από σεμνότητα ή αποστροφή προς το είδος! Πάντως και στην προηγούμενη ταυτότητα της εφημερίδας απουσίαζε ο όρος «εκδότης», ενώ φαινόταν ότι διοικείται από συντακτική επιτροπή.

Ωστόσο, η έκπληξη για τον τακτικό πλην προσεκτικό αναγνώστη της εφημερίδας, έρχεται από την απουσία ορισμένων ονομάτων στη νέα ταυτότητα. Συγκεκριμένα, εκτός από τη Νεφέλη Κατακουζηνού και τον Γιώργο Πετρίδη, παρατηρεί κανείς ότι απουσιάζει κάθε αναφορά στις δυο νέες αφίξεις στην Αγράφων, δηλαδή, τα ονόματα του Ηλία Μάτσικα που δεν φαίνεται και με ποια ιδιότητα βρίσκεται στην εφημερίδα, αλλά και του Νίκου Φελέκη.

Τέλος, ο Θέμος Αναστασιάδης στη στήλη του αναφέρει με αφορμή τα εννέα χρόνια κυκλοφορίας της εφημερίδας: «Την τελευταία τριετία έγιναν 30 απομακρύνσεις, 6 εθελοντικές αποχωρήσεις (πήραν και πλήρη αποζημίωση) και αντίστοιχα 57 προσλήψεις… Ήτοι, ένας φεύγει, δύο παίρνουμε… Τα τελευταία 2 χρόνια το “Πρώτο Θέμα” παρουσιάζει μια μικρή λειτουργική κερδοφορία».

Δείτε τη νέα ταυτότητα της εφημερίδας όπως δημοσιεύθηκε στο φύλλο της Κυριακής 23 Φεβρουαρίου 2014
---
πηγή: Enimerosi24
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου