Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

... Μπόμπολας: συνεχίζω ή πουλάω ή κλείνω ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*
Αν δεν σωθεί από πωλητήριο ή συγχώνευση με τον ΔΟΛ

Απειλή λουκέτου για τον "Πήγασο"


Εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα αναμένονται το προσεχές διάστημα στον «Πήγασο» της οικογένειας Μπόμπολα. Οπως αποκάλυψε πρώτη η στήλη πριν από δύο εβδομάδες, η πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών στροβιλίζει εδώ και καιρό στο μυαλό του Φώτη Μπόμπολα, ο οποίος έχει διαμηνύσει (ποικιλοτρόπως) στους εργαζομένους ότι πρόκειται για ένα σενάριο που είναι πολύ πιθανό να πάρει σάρκα και οστά αν η οικονομική κατάσταση του ομίλου δεν βελτιωθεί σε εύλογο χρονικό διάστημα. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι αυτοί που φθάνουν στο σημείο να ψελλίσουν ακόμη και τη λέξη «λουκέτο» για το μαγαζί της οικογένειας Μπόμπολα, σενάριο που όμως δεν συγκεντρώνει σοβαρές πιθανότητες, παρά μόνο αν δεν ευδοκιμήσουν οι υπόλοιπες λύσεις που εξετάζει η διοίκηση.

Η ΦΟΡΜΟΥΛΑ. Το μόνο βέβαιο είναι ότι έχει επανέλθει για τα καλά η συζήτηση περί συγχώνευσης «Πήγασου» - ΔΟΛ, ειδικά από τη στιγμή που το πλάνο εξυγίανσης του Φώτη Μπόμπολα (το οποίο περιλαμβάνει, εκτός των άλλων, νέες περικοπές) δεν στεφθεί με επιτυχία. Ο Σταύρος Ψυχάρης φέρεται διατεθειμένος να συζητήσει τις παραμέτρους ενός τέτοιου εγχειρήματος, ενώ παραμένει άγνωστη η βάση από την οποία θα ξεκινούσε η σχετική κουβέντα. Δηλαδή, αν θα γινόταν λόγος περί πώλησης σημαντικού ποσοστού στον κ. Ψυχάρη ή αν θα βρισκόταν μια φόρμουλα συμπόρευσης.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τις διαθέσεις του Γιώργου Μπόμπολα, ο οποίος μέχρι πρότινος έβαζε φρένο σε οποιοδήποτε σενάριο μείωσης της επιρροής της οικογένειας στα media. Ωστόσο, η οικονομική πραγματικότητα τον οδηγεί σε δεύτερες σκέψεις, γεγονός που διαφαίνεται και από την απόφασή του να κάνει βήματα πίσω σε ό,τι αφορά το MEGA. Από τη μια, αποδέχθηκε να πάρει η πλευρά Βαρδινογιάννη το πάνω χέρι στη διαπραγμάτευση με τις τράπεζες και, από την άλλη, έχει ρίξει πολύ νερό στο κρασί του σχετικά με τη συγχώνευση Mega-Star.

Πάντως, άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα στον «Πήγασο» επιμένουν ότι, όποια λύση κι αν προκριθεί, η οικογένεια Μπόμπολα θα συνεχίσει να διαδραματίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στη μιντιακή πιάτσα. «Μιλάμε για αναγκαίες ανακατατάξεις, που μπορεί να προκύψουν λόγω του γενικότερου οικονομικού κλίματος, και για τίποτα άλλο», επισημαίνουν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι. Σε ό,τι αφορά τώρα τη ρευστότητα στον «Πήγασο», σημαντική ανάσα δόθηκε από την προσφορά των βιβλίων του Νίκου Καζαντζάκη.

ΕΣΗΕΑ. Ο Φώτης Μπόμπολας επανέλαβε, πριν από την πληρωμή των εργαζομένων για τον προηγούμενο μήνα, που έγινε την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου, ότι στόχος του είναι να πληρώνει κανονικά και στην ώρα του. Αν δεν το πετύχει, όμως, οι δρόμοι που υπάρχουν είναι δύο: της πώλησης ή του κλεισίματος. Την ίδια ώρα, η ΕΣΗΕΑ προσέφυγε στον υπουργό Εργασίας εναντίον του και τον καλεί σε διάλογο λόγω μείωσης για τρίτη φορά των αποδοχών των συντακτών στην εφημερίδα «Goal News» και στον ραδιοφωνικό σταθμό Sentra.

---
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου