Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

... ψηφιακή μετάβαση - απόψεις ένθεν κακείθεν ...

*
Enimerosi24
***
*

Τηλεόραση με χιονάκια
οραματίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ για την Ελλάδα
Θα εμπιστευόταν την ψηφιακή μετάβαση σε κάποιον Πανταζόπουλο που στηριζόταν σε Ένωση σταθμών με πεθαμένη πρόεδρο και πελάτες που κινήθηκαν εναντίον του νομικά

Την Ελλάδα της δραχμής και της τηλεόρασης με χιονάκια, φαίνεται ότι οραματίζονται ορισμένοι στον ΣΥΡΙΖΑ! Με ερώτηση βουλευτών του κόμματος στον υπουργό Υποδομών, Μιχ. Χρυσοχοΐδη και με το πρόσχημα της ακύρωσης του διαγωνισμού για την ψηφιακή μετάβαση δήθεν επειδή εμφανίστηκε ένας ενδιαφερόμενος, άθελά τους – προφανώς, υπερασπίζονται συμφέροντα παραγόντων του συγκεκριμένου χώρου που χαρακτηρίζονται «τυχοδιώκτες» και εκπροσωπούν εταιρίες αγνώστου προελεύσεως και σκοπών.

Ανεξάρτητα όμως από τα παραπάνω, αναζητήσαμε ελληνικές εταιρίες παρόχων που θα μπορούσαν να αναλάβουν την ψηφιακή μετάβαση έτσι όπως την οραματίζεται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πέσαμε επάνω σε μια εταιρία με το όνομα Digital Union ενός κύριου Πανταζόπουλου ιδιοκτήτη της τηλεόρασης «ΕΨΙΛΟΝ TV» στη Στερεά Ελλάδα! Τι προέκυψε από το ρεπορτάζ που ενδεχομένως δεν γνώριζε ο ΣΥΡΙΖΑ όταν κατέθετε την ερώτηση;

Ο κ. Πανταζόπουλος που κόπτεται για την ψηφιακή μετάβαση της χώρας, ιδιοκτήτης της «ΕΨΙΛΟΝ TV» στην Στερεά Ελλάδα που δεν βλέπει καν η Λαμία, παρά μόνο η Χαλκίδα και ελάχιστα η Βοιωτία, την διατηρεί με μόνο ένα ωριαίο δελτίο ειδήσεων που παρουσιάζουν δυο δημοσιογράφοι και μία κομμώτρια, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής! Δηλαδή στο μισθολόγιό του υπάρχουν τρεις εργαζόμενοι, όταν οι αντίστοιχες σοβαρές περιφερειακές τηλεοράσεις απασχολούν περισσότερους από 45 εργαζόμενους έχουν 24ώρο πρωτογενές πρόγραμμα και οι επενδύσεις τους είναι μερικές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ!

Επίσης θα πρέπει να γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι το συγκεκριμένο κανάλι ο κ. Πανταζόπουλος το αγόρασε από τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, Αριστείδη Τσιπλάκο, ενώ το επάγγελμά του στην ουσία είναι τεχνικός και έμπορος πομπών. Για αυτό και αρκετοί όταν σύστησε την Digital Union με σκοπό να γίνει πάροχος, στάθηκαν με καχυποψία απέναντί του, φοβούμενοι ότι οι προθέσεις είναι «κερδοσκοπικές και όχι προς όφελος του μέλλοντος των περιφερειακών σταθμών». Ωστόσο, μιλώντας με περιφερειακά κανάλια που εμπιστεύτηκαν την εταιρία και έδωσαν χρήματα, ανέφεραν ότι στο τέλος ξεγελάστηκαν! Είπαν ότι, «Τοποθέτησε μηχανήματα σε διάφορα σημεία της χώρας προκειμένου να συγκεντρώσει πελάτες – ιδιοκτήτες τοπικών περιφερειακών σταθμών, για να τους εκπέμψει ψηφιακά… Και στη συνέχεια όσοι – έκαναν το λάθος και συνεργάστηκαν με την Digital Union, κινήθηκαν εναντίον της νομικά, είτε με αγωγές είτε με εξώδικα», διότι είχε μηχανήματα χαμηλής ποιότητας και τους παρέχει «ψευτοεκπομπή»! Με άλλα λόγια όσοι περιφερειακοί σταθμοί τσίμπησαν την πάτησαν… Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της τηλεόρασης «ΔΕΛΤΑ» στη Θράκη που επέλεξε τη νομική οδό για να προστατευτεί!

Τέλος, ακούστηκε ότι προέτρεψε ακόμη και ενώσεις περιφερειακών σταθμών που στην ουσία είναι ανύπαρκτες προκειμένου να συντάξουν ψεύτικα πρακτικά, δήθεν ότι συνεδρίασαν, για να προσφύγουν κατά του διαγωνισμού της ΕΕΤΤ για τον ψηφιακό πάροχο! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση της ΤΕΠ που η πρόεδρός του Βίκυ Παπαφιλίππου έχει πεθάνει από το 2012! Τα συμπεράσματα δικά σας!

ΥΓ. Εσχάτως ο κ. Πανταζόπουλος φέρεται να έχει μεταβιβάσει την Digital Union στους ιδιοκτήτες της «ΝΕΑΣ TV ΧΑΝΙΩΝ».
---
*

2 σχόλια:

  1. Χωρίς ίχνος προσπάθειας να υποστηριχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ή η Digital Union, το άθρρο που αναδημοσιεύσατε από το Enimerosi24, δεν εξηγεί το φλέγον:

    Τα ματσαμανιάζει με την περιφερειακή Digital Union (που αποτελεί απλά μια μικρή μερίδα της περιφερειακής αγοράς) αλλά δεν εξηγεί πώς βγήκαν εκτός διαγωνισμού δυο μεγάλοι παίχτες της αγοράς, οι OTE και NOVA, οι οποίες μάλιστα είχαν καταθέσει πρόταση στη Δημόσια Διαβούλευση που προηγήθηκαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. @radiofono.gr - ... σωστή η παρατήρηση ... κι επειδή ακριβώς το δημοσίευμα δεν καλύπτει όλες τις παραμέτρους, ο υπέρτιτλος το περιγράφει ως "απόψεις ένθεν κακείθεν" ... ευχαριστώ για την παρέμβαση ...

      Διαγραφή