Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

... ενδιαφέρει τους "μπλοκάκηδες" ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Αντισυνταγματική η διακοπή
ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης

Μείζον ζήτημα για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ - μεταξύ των οποίων και εκατοντάδες «μπλοκάκηδες» εργαζόμενοι στη βιομηχανία των ΜΜΕ - προκαλεί η γνωμοδότηση του ομότιμου καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Αντώνη Μανιτάκη και του λέκτορα της Νομικής του ίδιου Πανεπιστημίου, Ακρίτα Καϊδατζή, που κρίνουν ως αντισυνταγματική τη μονομερή διακοπή της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, που είναι οφειλέτες του, λόγω του υποχρεωτικού χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης.

Τη γνωμοδότηση ζήτησε η συνδικαλιστική κίνηση ελεύθερων επαγγελματιών «ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ – Η ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ».

Στην γνωμοδότηση κρίνεται ως επιβεβλημένη και η μείωση του ποσού των εισφορών, μετά τη δραματική ύφεση και τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς είναι συνταγματικά επιβεβλημένο οι ασφαλιστικές κατηγορίες να εναρμονιστούν με τα μέσα πραγματικά εισοδήματα των ασφαλισμένων, που έχουν υποστεί δραματική μείωση. Ειδικότερα:

ΕΙΣΦΟΡΕΣ: Όφειλε το Υπουργείο Εργασίας να έχει μειώσει τις εισφορές του ΟΑΕΕ από το 2009 και μετά με δεδομένη την καταρράκωση των εισοδημάτων. Θυμίζουμε ότι οι εισφορές αυξήθηκαν σημαντικά από το 2005 ως το 2009 και έκτοτε παραμένουν σταθερές. Οφείλει ο Υπουργός Εργασίας να μειώσει τις εισφορές και δεν επαφίεται στην καλή του θέληση. Κάθε άλλη πράξη είναι παράνομη.

ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ: Είναι απολύτως παράνομη η διακοπή της παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ που οφείλουν εισφορές. Σήμερα 350.000 ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στερούνται της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης λόγω οφειλών. Πολλοί από αυτούς δαπανούν σημαντικά ποσά για να καλυφθούν ενώ αρκετοί βρίσκονται στην δεινή θέση να μην μπορούν να περιθάλψουν τον εαυτό τους λόγω οικονομικής αδυναμίας. Χιλιάδες άνθρωποι βλέπουν την υγεία τους να χειροτερεύει επειδή ο ΟΑΕΕ και το Υπουργείο Εργασίας παρανομούν.
---
διαβάστε περισσότερα εδώ
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου