Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

... το ΠΑΜΕ Τύπου καταδικάζει τον κρατικό αυταρχισμό ...

*
ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ
***
*

Όχι στον κρατικό αυταρχισμό
και την προληπτική λογοκρισία


Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ καταδικάζει την κλήση στην ΓΑΔΑ της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου, η οποία ύστερα από πολύωρη κατάθεση αρνήθηκε, να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις και τις πιέσεις να «κατεβάσει» από το ιστολόγιο της στοιχειοθετημένο ρεπορτάζ βασισμένο σε δημοσίευση Φύλλου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ) που ανέφερε ότι «βατραχάνθρωποι (του Λιμενικού), συμμετέχουν στην φύλαξη ‘ευαίσθητων στόχων’ εκτός Λιμενικού Σώματος».

Επισημαίνεται δε, ότι προκειμένου η συνάδελφος να κληθεί σε απολογία το εν λόγω ΦΕΚ «βαπτίστηκε» «απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο».

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ επισημαίνει την απύθμενη υποκρισία των αρχών, να θεωρούν ένα ΦΕΚ ως «απόρρητο στρατιωτικό έγγραφο», την ίδια στιγμή που η χώρα έχει μετατραπεί ξανά σε «πεδίο βολής που ασκούνται βρίζοντας ξένοι φαντάροι», καθώς οι αστικές κυβερνήσεις ετοιμάζονται να δώσουν ακόμα μια φορά «γη και ύδωρ» στους ιμπεριαλιστές συμμάχους τους για επέμβαση στην Αφρική, αυτή την φορά.

Την ίδια στιγμή, σημειώνεται παρέμβαση ανακρίτριας-πρωτοδίκου της Κω, προκειμένου να μην μεταδοθεί η τηλεοπτική εκπομπή «Πρωταγωνιστές» που αφορά στο θέμα των πνιγμών 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι με το πρόσχημα ότι η μετάδοση θα παρεμποδίσει την εν εξελίξει δικαστική έρευνα και θα παραβιάσει την μυστικότητα της ανάκρισης.

Μέσα σε αυτό το κοινωνικό κλίμα, άλλο ένα πλοκάμι του κρατικού αυταρχισμού, απλώνεται πάνω από τα σχολεία, καθώς με έγγραφο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διοικητές αστυνομικών τμημάτων θα πραγματοποιήσουν επαφές με διευθυντές σχολείων για να καταγράψουν «υφιστάμενα προβλήματα, ανάγκες κατά την λειτουργία των σχολείων και θα συλλέξουν τυχόν αιτήματα που θα υποβληθούν από αυτούς και αφορούν το πεδίο αρμοδιότητας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη γενικά και της Ελληνικής Αστυνομίας ειδικότερα».

Επιπλέον η Ένωση Αστυνομικών Αχαΐας απείλησε με αγωγή την σατυρική εκπομπή «Ελληνοφρένεια», καθώς θεωρεί ότι ο τρόπος με τον οποίο ηθοποιός υποκρίνεται αστυνομικό των ΜΑΤ, συνιστά προσβολή προς τους αστυνομικούς των ΜΑΤ και γενικότερα προς όλους τους αστυνομικούς.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ τονίζει ότι τα κρούσματα αυτά κρατικού αυταρχισμού δεν είναι μεμονωμένα, καθώς έρχονται να προστεθούν στην σειρά δικαστικών και άλλων διώξεων κατά συνδικαλιστών και αγωνιστών του ταξικού κινήματος που αμφισβητούν και αντιπαλεύουν την κυρίαρχη πολιτική.

Επισημαίνει ότι ο κρατικός αυταρχισμός πηγαίνει χέρι-χέρι με την ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ και των μονοπωλίων ενάντια στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Το ΠΑΜΕ Τύπου & ΜΜΕ, πέραν της για μια ακόμα φόρα αυτονόητης καταγγελίας και καταδίκης της δίωξης κατά της συναδέλφου Πόπης Χριστοδουλίδου, και καταδίκης κάθε απόπειρας προληπτικής λογοκρισίας, καλεί σε αγωνιστική επαγρύπνηση, συμπόρευση και αντεπίθεση των εργαζόμενων δημοσιογράφων μαζί με το ταξικό εργατικό κίνημα για να ακυρωθούν στην πράξη ο κρατικός αυταρχισμός και η επίθεση της άρχουσας τάξης και των μονοπωλίων εναντίον μας.

---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου