Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

... MEGAλες μειώσεις μισθών και απολύσεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Απολύσεις
τουλάχιστον 100 ατόμων στο Mega,
μείωση μισθών στους αστέρες και νέο δελτίο

Νέες σαρωτικές αλλαγές έρχονται στο Mega. Το προσωπικό συζητείται να μειωθεί κατά 100 με 150 άτομα (!), ενώ αναζητούνται νέα πρόσωπα για το δελτίο ειδήσεων, με παράλληλη επιδίωξη τη μείωση των αποδοχών τους. Στόχος είναι να μπορέσει το Mega να γίνει εκ νέου ένα ανταγωνιστικό κανάλι, που θα δίνει έμφαση στο ελληνικό πρόγραμμα. Παραμένει, όμως, ανοικτό το ζήτημα των χρημάτων που θα χρειαστεί ο σταθμός αυτήν τη χρονιά.

Στο ΔΣ της Τηλέτυπος την περασμένη Πέμπτη φαίνεται πως επικράτησαν υψηλοί τόνοι, λόγω των διαφωνιών μεταξύ των μετόχων για την πορεία του τηλεοπτικού σταθμού. Ήταν το πρώτο ΔΣ με τον Θάνο Ανδρεούλη στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, που αντικατέστησε τον Ηλία Τσίγκα, ο οποίος εξακολουθεί να είναι μέλος του συμβουλίου που αποφασίζει για το Mega.

Κατά την παρουσίαση της οικονομικής πορείας του σταθμού εκτιμήθηκε πως πρέπει να γίνουν απολύσεις 100 με 150 εργαζομένων στο κανάλι, που απασχολεί περίπου 500 άτομα. Παράλληλα, συμφωνήθηκε πως πρέπει να γίνει νέα μείωση στις αποδοχές της ελίτ των δημοσιογράφων του δελτίου ειδήσεων, ώστε να προσεγγίσουν εκείνες των υπόλοιπων σταθμών. Ακόμη, οι μέτοχοι φέρονται να συμφώνησαν πως πρέπει να γίνουν αλλαγές στο δελτίο ειδήσεων, με αντικατάσταση της Όλγας Τρέμη και αναζήτηση γενικότερα ενός φθηνότερου μοντέλου. Η Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος του καναλιού, αλλά και η Σία Κοσιώνη είναι στις πρώτες επιλογές. Για το πρόγραμμα επισημάνθηκε πως οι παραγωγές πρέπει να έχουν ακόμη πιο χαμηλό κόστος και, όσο είναι εφικτό, να συνεχίσουν να μεταδίδονται επαναλήψεις.

Στο κρίσιμο ζήτημα των χρημάτων που πρέπει να καταβληθούν φαίνεται να υπάρχουν δύο προσεγγίσεις: αυτή της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου κατά 15 εκατ. ευρώ και εκείνη που κάνει λόγο για 30 εκατ. ευρώ. Ο Στ. Ψυχάρης δεσμεύτηκε να απαντήσει την επόμενη εβδομάδα επί του ζητήματος, αλλά είναι προφανές πως οι ισορροπίες στο Mega και πάλι είναι πιθανό να αλλάξουν. Στην πρώτη περίπτωση κάθε μέτοχος πρέπει να καταβάλει από 5 εκατ. ευρώ και στη δεύτερη από 10 εκατ. ευρώ. Αν κάποιος δεν μπορέσει να συμμετάσχει στην αύξηση που θα συμφωνηθεί, τα δεδομένα στο Mega θα αλλάξουν δραματικά.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου