Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

... για μια ΝΕΡΙΤ των δικών μας παιδιών ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Μαγείρεμα μυρίζει
η ξαφνική υποβολή αιτήσεων
για τη ΝΕΡΙΤ
Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η ξαφνική αποστολή αιτήματος προσκόμισης στους υποψηφίους για τις προσλήψεις στη ΝΕΡΙΤ των δικαιολογητικών εγγράφων (πτυχία, ποινικά μητρώα κλπ).

Οι αντιδράσεις έχουν να κάνουν με δύο θέματα, ένα πιο τυπικό και ένα ουσιαστικό. Το τυπικό έχει να κάνει με το γεγονός ότι ζητούνται εκ των υστέρων τα δικαιολογητικά και το δεύτερο και πιο σημαντικό ότι απαιτείται η αποστολή των εγγράφων μέσα σε διάστημα 7 ημερών. Όμως υπάρχουν μια σειρά από έγγραφα που στην καλύτερη περίπτωση χρειάζονται ένα μήνα για να εκδοθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Για παράδειγμα, αν κάποιος έχει απολέσει το πτυχίο του οι περισσότερες γραμματείες πανεπιστημίων δέχονται κοινό μόνο μια μέρα την εβδομάδα για τρεις μόνο ώρες και αν κάποιος καταφέρει να πάει απλά κάνει αίτηση και το πτυχίο θα το πάρει στα χέρια του μετά από διάστημα 2 εβδομάδων. Ανάλογος είναι και ο χρόνος παραλαβής εγγράφων όπως το ποινικό μητρώο κα.

Κάποιοι λένε ότι όλο αυτό σχετίζεται με την γκάφα της δημοσιοποίησης της λίστας των επιτυχόντων και κάποιοι που δεν ήταν μέσα αλλά είχαν άλλα… μέσα κατάφεραν να πείσουν τους αρμοδίους να κάνουν αυτή τη διαδικασία εξπρές, ώστε να βγουν από τη μέση πολλοί υποψήφιοι που δεν θα προλάβουν να προσκομίσουν τα έγγραφα και να πάρουν σειρά εκείνοι. Άλλοι λένε ότι η απόφαση για το μικρό περιθώριο ελήφθη κεντρικά και όχι με πίεση από κάτω για να γίνει νέο ξεκαθάρισμα και ανάλογο μαγείρεμα.

Να σημειώσουμε ότι όσο εξελίσσεται η διαδικασία υπάρχει πλήθος καταγγελιών για διάφορες πτυχές των διαγωνισμών για τη ΝΕΡΙΤ. Για παράδειγμα, πτυχιούχοι αρχαιολογίας καταγγέλλουν ότι ο διαγωνισμός που έχει προκηρυχτεί για τις τρεις θέσεις αρχαιολόγων που θα προσλάβει η ΝΕΡΙΤ για τη στελέχωση του αρχείου της είναι κάτι περισσότερο από φωτογραφική. Όπως αναφέρουν στην προκήρυξη που ζητά αρχαιολόγους με προϋπηρεσία σε αρχειοθέτηση προστέθηκε ένας «πονηρός» όρος που ζητά προϋπηρεσία σε τηλεοπτικό φορέα. Δηλαδή ένας αρχαιολόγος με προϋπηρεσία σε αρχειοθέτηση που να έχει δουλέψει ξανά σε τηλεοπτικό φορέα. Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός αφορά στην κάλυψη τριών θέσεων και σε όλη την Ελλάδα υπάρχουν μόνο… 3 αρχαιολόγοι που έχουν προϋπηρεσία σε αρχειοθέτηση σε τηλεοπτικό φορέα και είναι τα τρία άτομα που κατείχαν αυτές τις θέσεις στην ΕΡΤ! Σημειώνουν δε ότι τη συγκεκριμένη προκήρυξη έχει επεξεργαστεί ο διευθυντής της συγκεκριμένης υπηρεσίας στην ΕΡΤ που έχει ήδη αναλάβει το ίδιο πόστο και στον νέο φορέα.
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου