Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

... "Κ. Ελευθεροτυπία" - ο τέως "φυτευτός" σε συνέντευξη ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

“Δεν θα επιτρέψουμε
συνέντευξη - ξέπλυμα του τέως
στην Κυριακάτικη”

Oι εργαζόμενοι στην Ελευθεροτυπία, αποδοκιμάζουμε ομόφωνα την σχεδιαζόμενη κυκλοφορία συνέντευξης του τέως βασιλιά σε ένθετο προσφερόμενο περιοδικό μαζί με την Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία. Θεωρούμε ότι η άκαιρη και εκτός λογικής αυτή ενέργεια, θα υπονομεύσει το κύρος του τίτλου και θα αλλοιώσει τη φυσιογνωμία και τις αρχές της εφημερίδας όπως αυτές διαχρονικά έχουν διαμορφωθεί από τις θέσεις και τον αγώνα της υπέρ της Δημοκρατίας και κατά του μοναρχισμού και των παρακρατικών παραφυάδων του. 

Δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να συμβάλουμε σε όποια προσπάθεια “ξεπλύματος” των τεράστιων ιστορικών ευθυνών της μοναρχίας στην Ελλάδα και στα όποια σχέδιά της για το μέλλον, αναπαράγοντας και δίνοντας πνοή σε “φυτευτές” και ανέλεγκτες από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας “συνεντεύξεις”. Γιατί αυτό θα πλήξει πρώτα και κύρια εμάς τους ίδιους και τα συμφέροντα όλων των εργαζομένων που προσδοκούν δικαιώματα από τον τίτλο της εφημερίδας.

.

Ξεκαθαρίζουμε ότι θα περιφρουρήσουμε την απόφαση μας αυτή με απεργιακή κινητοποίηση, ώστε να μην κυκλοφορήσει η Κυριακάτικη έκδοση, σε περίπτωση που επιχειρηθεί από τον εκδότη η διάθεση του ένθετου προσφερόμενου περιοδικού με την επίμαχη “συνέντευξη”.

Επαναλαμβάνουμε ότι “είμαστε μιά εφημερίδα με ιστορία, δημοκρατική παράδοση και αρχές” και έτσι θα παραμείνουμε.

Δηλώνουμε επίσης ότι η υπόθεση του “τέως” αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι καθώς η μέχρι τώρα στάση της εργοδοσίας, αναιρεί τα ήδη υπεσχημένα εκ μέρους της, όσον αφορά την ομαλή καταβολή της μισθοδοσίας μετά την περικοπή των αποδοχών μας κατά 30% και την υπογραφή των νέων ατομικών συμβάσεων.

Για το θέμα αυτό υπάρχει αναλυτική ανακοίνωση-ψήφισμα της συνέλευσης που έχει ήδη αποσταλεί.

---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου