Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

... τα ΜΜΕ και η προώθηση του κυρίαρχου μηνύματος ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Η θέση των ΜΜΕ είναι απλή:
προστατεύουν τους μισθούς τους

Πολλοί πέφτουν από τα σύννεφα με τη στάση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης πάνω στα αποκαΐδια της ελληνικής κοινωνίας, των εργασιακών δικαιωμάτων, του δημόσιου τομέα, της διάλυσης των κοινωνικών δομών. Πέφτουν από τα σύννεφα με όσα ακούγονται on air για την επέμβαση των λιμενικών στο Φαρμακονήσι, τη βίαιη επίθεση των Eιδικών Δυνάμεων στους φοιτητές έξω από το γραφείο του Βαρβιτσιώτη, την -στα όρια μανίας- προβολή των σαμαρικών συνθημάτων κι οραμάτων.

Στη στάση και τη θέση των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης δεν υπάρχει πια κανένα μυστήριο, ούτε καν οι πολύπλοκες διαδρομές εξυπηρέτησης αόρατων συμφερόντων και διαπλοκής. Όλα είναι πολύ απλά. Και κατ’ αναλογία με όσα συμβαίνουν στο πολιτικό σύστημα, το οποίο ακολουθεί πιστά το media-κό, καθώς τα συμφέροντά τους ειδικά αυτό το διάστημα ταυτίζονται πλήρως.

Είναι ίσως δύσκολο να κατανοηθεί η πολύ απλή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η ελληνική κοινωνία, αυτή της εξαθλίωσης. Το πολιτικό σύστημα και οι μετέχοντες σε αυτό εξαρτούν το μισθό και το ύψος των μπόνους τους από το μέγεθος της εξαθλίωσης που θα επιφέρουν τα μέτρα που επιβάλλουν, καταπατώντας ακόμη και τους στοιχειώδεις νόμους του αστικού συστήματος, ακόμη και το Σύνταγμα. 


Δεν έχουν τα σχολεία δασκάλους; Σκασίλα τους. Ακόμη καλύτερα, προσθέτουν μπόνους στο μισθό τους. Θα πεθάνουν άνθρωποι στα νοσοκομεία επειδή δεν υπάρχουν φάρμακα, γάζες, γιατροί; Και πάλι σκασίλα τους. Αυτοί θα βάλουν κάτι παραπάνω στο μισθό τους. Δεν έχουν οι πολίτες να πληρώσουν τους δυσβάσταχτους φόρους και τα χαράτσια; Ουδόλως τους νοιάζει ο δημόσιος κορβανάς. Έχουν πετύχει το στόχο τους. Να χρεωθεί ακόμη περισσότερο το κράτος, άρα θα προσθέσουν ένα ακόμη αστέρι στο βιογραφικό τους προς ανέλιξή τους ως στελέχη της αγοράς των αφεντικών. Λαμβάνουν αποφάσεις που θα στείλουν τη χώρα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, με κίνδυνο να χρεωθεί το Ελληνικό Δημόσιο με πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ; Ακόμη καλύτερα. Κάνουν άριστα τη δουλειά τους και ο μισθός τους σε τράπεζες άγνωστης έδρας, θα αυξηθεί.

Αυτή η πολύ απλή πολιτική πραγματικότητα αντανακλάται και ενίοτε μεγεθύνεται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, στα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης. Στα οποία τα ηνία και την πρώτη θέση προβολής έχουν τα καλοπληρωμένα στελέχη του Τύπου, των τηλεοπτικών σταθμών, των πληρωμένων υπογείως ή με κρατικές επιχορηγήσεις ιντερνετικών sites. Στα κυρίαρχα ΜΜΕ ουδόλως τους νοιάζει εάν τηρούνται οι βασικές αρχές δημοσιογραφίας και δεοντολογίας. Σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς δεν βρίσκονται στη θέση που βρίσκονται για να κάνουν δημοσιογραφία και να τηρούν τη δεοντολογία. Βρίσκονται εκεί για να βοηθήσουν στην επέλαση του κυρίαρχου μηνύματος. Της εξαθλίωσης της ελληνικής κοινωνίας. Από αυτό εξαρτάται ο μισθός και το μπόνους τους.

Γι’ αυτό και δεν νιώθουν καμία ντροπή ή ενοχή όταν το έγκλημα στο Φαρμακονήσι αποκαλύπτεται από τη γερμανική Deutsche Welle που έβγαλε στον αέρα το βίντεο με τη φωνή του λιμενικού προς τον άοπλο Σύριο μετανάστη «πίσω γιατί σε σκότωσα». Δεν νιώθουν καμία ενοχή ή ανάγκη απολογίας στο ελληνικό κοινό όταν πραγματοποιούνται στη Γαλλία, Αυστρία ή την ίδια τη Γερμανία εκδηλώσεις με αποκαλυπτικά ντοκουμέντα για την καταστροφή της χώρας. Τα ΜΜΕ και τα στελέχη τους προστατεύουν τους μισθούς τους. Είναι τόσο απλό πια.

Όσο περισσότεροι δεν θα έχουν να δώσουν στο κράτος, τόσο αυτοί θα αυξάνουν τα μπόνους τους.
---
πηγή: http://greektv-com.blogspot.gr/
---
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου