Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

... έλεγχοι στο ΕΤΑΠ-ΜΜΕ για τις συντάξεις ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Ψάχνουν συνταξιούχους "μαϊμού"


Τη διενέργεια ελέγχων σε όλους τους συνταξιούχους ώστε να διαπιστωθεί αν νομίμως λαμβάνουν τη σύνταξή τους αποφάσισε το ΔΣ του Ταμείου Εργαζομένων στον Τύπο το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ

Ειδικότερα θα ελεγχθεί αν υπάρχουν συνταξιούχοι οι οποίοι εργάζονται και δεν το έχουν δηλώσει προκειμένου να περικοπεί η σύνταξή τους. Και αυτό διότι ο νόμος προβλέπει ότι συνταξιούχοι κάτω των 55 ετών που εργάζονται οφείλουν να το δηλώσουν ώστε να διακοπεί η παροχή κύριας σύνταξης, ενώ άνω των 55 ετών η σύνταξη περικόπτεται κατά συγκεκριμένο ποσοστό ανάλογα με την περίπτωση.


Εφ' όσον προκύψει ότι υπάρχουν συνταξιούχοι του Τύπου (δημοσιογράφοι, διοικητικοί, τεχνικοί κλπ) οι οποίοι λαμβάνουν παρανόμως συντάξεις ή λαμβάνουν μεγαλύτερες από ό,τι προβλέπει η νομοθεσία θα κινηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος τόσο σε ποινικό επίπεδο όσο και στο επίπεδο της επιστροφής χρημάτων που έχουν ληφθεί παράνομα ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Ταμείου που γίνεται τέτοιος έλεγχος.

Επισημαίνεται ότι το Ταμείο έχει εκ του νόμου το δικαίωμα να αναζητήσει τα φορολογικά στοιχεία απευθείας από τις ΔΟΥ είτε να ζητήσει την προσκόμισή τους.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόσφατα ολοκληρώθηκε ο έλεγχος των επιδομάτων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι του ΕΤΑΠ και διαπιστώθηκε ότι υπήρχε σημαντικός αριθμός συνταξιούχων που λάμβανε μη νόμιμα επιδόματα τέκνων καθώς τα τέκνα τους είχαν ενηλικιωθεί εδώ και αρκετά χρόνια.
---
πηγή: http://www.fpress.gr/
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου