Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

... ΜΜΕ - διάφορα, αλλά όχι αδιάφορα - 7/12 ...

*
Ανασυγκρότηση
***
*

Θέλουν διεθνή οίκο
για την αξιολόγηση στην ΕΡΤ!

Ένα από τα ανοιχτά ζητήματα στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής είναι η αξιολόγηση του προσωπικού, για την οποία ήδη υπάρχουν σφοδρές συγκρούσεις σε όλα τα επίπεδα. Σύμφωνα με πληροφορίες της στήλης, η πρόταση της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών είναι να δοθεί στον διεθνή οίκο Korn Ferry Hay η ευθύνη της αξιολόγησης του προσωπικού. Ακούστηκε το όνομα της συμβούλου της εταιρείας Ασπασίας Βούλγαρη, με διεθνή καριέρα σε ανάλογα πρότζεκτ. Η εταιρεία ουσιαστικά θα εφαρμόσει τον νόμο της εργασιακής εφεδρείας και της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο, τον νόμο 4024/2011, στον οποίο μέχρι στιγμής η σημερινή κυβέρνηση δεν έκανε καμία αλλαγή.
---
Εν αναμονή της απόφασης

για τα τέλη στη συνδρομητική

Καθυστερεί η έκδοση της απόφασης από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής για τα τέλη στη συνδρομητική τηλεόραση. Γίνεται διάλογος με τους εμπλεκόμενους φορείς (Nova, Cosmote TV) για τον αριθμό των συνδρομητών, ενώ το κριτήριο για την επιβολή κλιμακούμενου τέλους προκύπτει από τον τζίρο των εταιρειών. Λίαν συντόμως αναμένεται να ξεκινήσει η επιβολή των τελών για το δικαίωμα τηλεοπτικής εκπομπής σε εθνική εμβέλεια, που κατά μέσο όρο θα είναι 5 εκατ. ευρώ ανά έτος για τις χρήσεις 2015 και 2016.
---
Συνάντηση στο Χίλτον

Γ. Κουρτάκη - Π. Ψυχάρη

Την περασμένη Δευτέρα έγινε συνάντηση του Παναγιώτη Ψυχάρη με τον Γιάννη Κουρτάκη στο «Βυζαντινό» του ξενοδοχείου «Hilton». Να σημειώσουμε ότι οι εφημερίδες του εκδότη Γ. Κουρτάκη τυπώνονται στην «Ίριδα» και διανέμονται από το «Άργος», στο οποίο το μερίδιο της πλευράς Μαρινάκη είναι 30%.
---
Απάντηση της ΕΡΤ στο www.sport-fm.gr

Σε απάντηση της πρόσφατης ανώνυμης ανάρτησης του site www.sport-fm.gr (http://bit.ly/2gzdAYp), το Γραφείο Τύπου της ΕΡΤ επισημαίνει τα κάτωθι:

Οι αθλητικές εκπομπές της ΕΡΤ φιλοξενούν ως προσκεκλημένους δημοσιογράφους από όλα τα έντυπα, ηλεκτρονικά και διαδικτυακά Μέσα. Η επιλογή των προσκεκλημένων γίνεται με αποκλειστικό κριτήριο την αρμοδιότητά τους και τη συνάφειά τους με το εκάστοτε σχολιαζόμενο θέμα της επικαιρότητας.

Υπό κανονικές συνθήκες, η απάντηση θα έπρεπε να σταματήσει εδώ.

Για τον συντάκτη της ανάρτησης όμως, αναφέρουμε ενδεικτικά ότι στις αθλητικές εκπομπές –ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές– της ΕΡΤ έχουν συμμετάσχει ως προσκεκλημένοι οι: Βασίλης Σκουντής (COSMOTE TV, GAZZETA.GR, GOALNEWS), Νίκος Γαβαλάς (NOVA, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ), Σωτήρης Κωσταβάρας (COSMOTE TV, SPORT FM), Ηλίας Βλάχος (NOVA), Βασίλης Σαμπράκος (COSMOTE TV, GAZZETA), Στέφανος Αβραμίδης (COSMOTE TV), Παντελής Βλαχόπουλος (SPORT24), Θέμης Καίσαρης (SPORT24), Γρηγόρης Παπαβασιλείου (NOVA), Γιάννης Σερέτης (SPORT24), Σωτήρης Βετάκης (ΤΑ ΝΕΑ, SDNA) Θανάσης Ασπρούλιας (COSMOTE TV, SDNA), Άρης Λαούδης (GAZZETA), Παναγιώτης Περπερίδης (REAL), Νίκος Παπαδογιάννης (GAZZETA, LIVE SPORT) Γιώργος Κογκαλίδης (E-BASKET, LIVE SPORT), Τόλης Κοτζιάς (SPORT FM, SPORTDAY, SDNA), Παντελής Διαμαντόπουλος (SPORT24 RADIO, ΦΩΣ ΤΩΝ ΣΠΟΡ), Μάνος Σταραμόπουλος (Daily Goal) Αλέξης Τσατσούλης (ALEX WEB TV), Χριστίνα Βραχάλη (ΣΚΑΪ TV, GAZZETA), Μιχάλης Στεφάνου (Suberbasket, Sportit).

Θα μπορούσαμε να γράψουμε δεκάδες ακόμα ονόματα που έχουν έρθει ή που έχει προγραμματιστεί να βγουν στο ελεύθερο βήμα της ΕΡΤ. Δεν προξενεί απορία η σφοδρότητα της επίθεσης και παραπέμπει σε συνειρμούς για τα συμφέροντα και τις σκοπιμότητες που εξυπηρετεί. Ο νοών, νοείτω…
---
Συζήτηση στην Digea για τη μείωση

του σήματος σε MEGA, ETV, ΑΡΤ TV

Το ζήτημα της διακοπής μετάδοσης του σήματος των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ETV και ΑΡΤ TV εξαιτίας της μή καταβολής του “ενοικίου” συζητείται στην εταιρεία πάροχο δικτύου. Οι οφειλές του ETV ανέρχονται σε 600 χιλ. ευρώ και του ΑΡΤ TV σε 1,2 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες.

---
---
Σημ.: την επιμέλεια της εικονογράφησης είχε η Ανασυγκρότηση
*

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου